Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A férfiak is igényelhetik az új kamatmentes hitelt

Szerző: Babaszoba.hu

2019. február 19.

Forrás: 444.hu

Újabb részlet derült ki a tízmilliós kamatmentes hitelről: a férfiak is igényelhetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását és rájuk az életkori megkötés nem vonatkozik.

A férfiak is igényelhetik az új gyermekvállalási hitelt
A férfiak is igénybe vehetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Nem számít, ha mindkét házastárs elvált, abban az esetben, ha addig nem született gyermekük - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
A tízmillió forintos kamatmentes hitelről így újabb részlet derült ki. Eszerint amennyiben még sem a férjnek, sem a feleségnek nem született gyermeke, de korábban voltak házasok, akkor is felvehetik a 10 millió forintos kamatmentes támogatást. A férfiakra ráadásul nem vonatkozik a 18-40 év közötti életkori megkötés - írj a 444.hu.
Ha azonban valamelyiküknek született már gyermeke, akkor legalább az egyik félnek az első házasságában kell élnie. Például ha egy 40 év alatti, elvált, gyermekes nő újra férjhez megy egy első házasságát kötő férfihez, akkor ők igényelhetik a támogatást. A kölcsönt a házaspár minden esetben közösen veszi fel, és törleszti.
Fontos, hogy az özvegység nem számít korábbi házasságnak, így akinek meghalt a házastársa, az "első házasnak" számít támogatási szempontból.
A támogatás további feltétele a legalább hároméves munka-, vagy felsőoktatási jogviszony.
A legfeljebb 10 millió forint kamatmentes szabad felhasználású hitel júliustól vehető fel, és 2022 végéig lehet élni vele. Amennyiben a kölcsön igénylésétől számítva öt éven belül megszületik egy gyerek, a hitel továbbra is kamatmentesen törleszthető, a törlesztést pedig felfüggesztik három évre. A második gyerek születésénél további három évre felfüggesztik a törlesztést és elengedik a tőketartozás 30 százalékát. A harmadik gyerek megszületésénél pedig a hitel további részét teljes egészében elengedik.
Ha öt éven belül nem születik gyermek, a kölcsön piaci kamatozásúvá válik és azt a korábban felvett kamattámogatással növelten kell visszafizetni.
Ha a házasok hibáján kívül nem született gyermek, a járási hivatal kedvezőbb feltételeket állapíthat meg - mondta az államtitkár.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék