Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

A 6 legjobb ciklus követő applikáció

Szerző: Jaksa Petra

2018. február 1. | Frissítve: 2021. január 21.

Forrás: babaszoba.hu

Ha épp nem tervezel babát, akkor is nagyon hasznos lehet egy menstruációs naptár app, hogy nyomon követhesd a ciklusod. Összegyűjtöttük a legjobb hazai és külföldi alkalmazásokat!

A 6 legjobb ciklus követő applikáció
Egy jó ciklus követő applikációnál már nem elég, ha mindössze előre jelzi a közelgő menstruációdat, számos más hasznos funkció is létezik ugyanis, nem beszélve arról, hogy az sem árt, ha ingyenes (ugye?). Íme a 6 legjobb app a piacon.

1. WomanLog Calendar (magyar)

iPhone: ingyenes
Android: ingyenes
Ez a magyarul is használható alkalmazás remekül átlátható, ráadásul cuki kis ábrákkal jelezhetsz magadnak mindent napokra lebontva a hangulatodtól kezdve a fejfájásos, görcsös tüneteken át a pattanásokig. Követheted a súlyod és a testhőmérsékleted változásait, melyből statisztikát készít az app napi, heti és havi bontásban is, amit egy szuper diagramon tekinthetsz meg. Természetesen alap, hogy a tablettaszedéshez is kérhetsz figyelmeztetőt, de akár terhes módban is használhatod, amire külön kis alkalmazás fut WomanLog Pregnancy néven.

2. Periódusnaptár (magyar)

Android: ingyenes
Habár csak Androidon elérhető, mindenképp érdemes említést tenni róla, ugyanis szintén egy nagyon ésszerűen és felhasználóbarát módon összerakott kis appról van szó. Minden fontos alapfunkciót tartalmaz, a tünetek beállításakor pedig még azt is megadhatod, hogy épp meg vagy-e fázva vagy gyarapodott-e a súlyod. Az aranyos smile-k itt sem hiányoznak, melyek segítségével egy pillantás és profin átláthatod az egész havi "állapotodat". Nem csoda, hogy több mint 4 millióan töltötték már le.

3. Hölgynaptár (magyar)

iPhone: ingyenes
Android: ingyenes
Ez a nemrég megújult menstruáció naptár a szokásos emlékeztetőkön túl az éves nőgyógyászati szűrővizsgálat közelgő időpontjára is figyelmeztet. Sőt, amellett, hogy te magad nyomon követhetsz minden fontos infót a ciklusoddal kapcsolatban, ezt közvetlenül továbbíthatod akár a nőgyógyászodnak is. A cukiságfaktora alacsonyabb, mint a másik két magyar appnak, de ettől eltekintve ez is egy egyszerűen kezelhető, modern, szerethető felület.

4. Flo Period & Ovulation Tracker (angol)

iPhone: ingyenes
Android: ingyenes
Ennek az angol nyelvű appnak a különlegessége, hogy mindent tud, amit a többi, ezen felül azonban az életmódod is felülvizsgálhatod vele. Egy kattintással hozzáadhatod, hogy mennyit ittál, mennyit mozogtál vagy aludtál aznap, sőt az Apple Heath App-al is szinkronizálhatod, az adataidat pedig a Touch ID ujjlenyomat-olvasó védi.

5. My Cycles (angol)

iPhone: ingyenes
Android: ingyenes
Ez az egyik legátláthatóbb, legdizájnosabb alkalmazás. A beállítások alapján 12 hónapra előre kiszámolja neked a várható menstruációdat, termékeny napokat és ovulációkat. Elmenthetsz napi jegyzeteket, a tüneteidet, hangulatodat vagy hogy milyen gyógyszereket szedsz, sőt külön figyelmeztetőket küld a termékeny napjaidról, ha babát tervezel, vagy épp ellenkezőleg, arra is felhívja a figyelmed, mikor légy extra óvatos, ha nem gondolkodsz ilyesmiben.

6. Cycles (angol)

iPhone: ingyenes
Az egyetlen olyan app, amit közösen használhattok a pároddal! Ez ugye nem jön rosszkor, ha épp sírósabb és veszekedősebb vagy a szokásosnál, ő pedig pontosan tudja, hogy azért, mert nemsokára meg fog jönni. Ezen kívül akkor sem, ha babát terveztek, hiszen számára sem lesz rejtély, melyek a legtermékenyebb napok, anélkül, hogy folyton egyeztetnetek kellene egy romantikus estét. Az app másik különlegessége, hogy ha például a szokásosnál hamarabb jött meg a menstruációd, bepötyögés és állítgatás helyett csak a megfelelő helyre kell görgetned a ciklusodat ábrázoló tárcsa-szerű ábrát.
Kapcsolódó cikkeink menstruációs naptár témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék