Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

18 vetélés után, 48 évesen lett anyuka

Szerző: Bagaméri Viki

2021. december 2.

Forrás: babaszoba.hu

Bár sokszor a kicsi nagyszüleinek nézik az apukát és az anyukát, örömük továbbra is határtalan.

Louise Warneford és férje, Mark azok közé a szülők közé tartoznak, akiknek sokat kellett várniuk arra, hogy gyermekük szülessen, és az idáig vezető úton testi-lelki fájdalomból is bőven kijutott nekik. 18 vetélés után végre sikerrel zárult a lombikprogram, és karjukban tarthatták kisfiukat, aki a William nevet kapta. De ne szaladjunk ennyire előre!
Louise és Mark 1999-ben ismerkedtek meg és azonnal egymásba szerettek. Szinte az első pillanattól fogva tudták, hogy egymástól szeretnének gyereket és alig várták, hogy bővüljön a család. Akkor még nem is sejtették, milyen hosszú és göröngyös útra léptek...
A fülig szerelmes Louise 32 éves volt, amikor próbálkozni kezdtek, a helyzetet azonban jelentősen nehezítette, hogy Mark korábban vazektómián - azaz a férfiak meddővé tételét szolgáló beavatkozáson - esett át. Emiatt kezdetektől fogva orvosi segítséget kellett igénybe venniük a fogantatáshoz, azt azonban nem gondolták, hogy 16 éven át kell küzdeniük a babáért.
Az asszony az évek során 18 alkalommal esett teherbe, ám egyik kicsi sem született meg, a várandósságok ugyanis kivétel nélkül vetéléssel végződtek. Arra, hogy mi lehet ennek az oka, az orvosok hiába keresték a választ. Nem sokkal az 50. születésnapja előtt Louise úgy döntött, hogy orvost váltanak, ami után végre felcsillant a remény a gyermekáldásra.
Egy alapos kivizsgálás után, kiderült, hogy az asszony egy ritka autoimmun betegségben szenved, aminek következtében saját szervezete fordul az embriók ellen a várandósság során. Az új orvos megoldást is javasolt a problémára, ezért a házaspár úgy döntött, ad még egy utolsó lehetőséget a mesterséges megtermékenyítésnek, amihez spermadonort is segítségül kellett hívni.

Alig akarták elhinni, hogy sikerrel jártak, amikor a magzat hétről-hétre egyre szebben növekedett, és semmilyen jel nem utalt arra, hogy a várandósság ismét megszakad. Kisfiuk, William a 37. héten született tervezett császármetszéssel, makkegészségesen. 
"16 éven át próbálkoztunk sikertelenül azért, hogy szülők legyünk: 18 vetélésem volt és több mint 80.000 fontot (kb. 34 millió forintot) költöttünk a különféle beavatkozásokra, de mindezek ellenére azt mondom, hogy megérte. Elég csak ránéznem Williamre és elönt az érzés, hogy nagy hiba lett volna feladni a küzdelmet" - mondta a büszke anyuka, akinek idén tavasszal jelent meg a könyve, ami azzal a nem titkolt szándékkal íródott, hogy erőt adjon azoknak, akik hiába várnak a gyermekáldásra.
Az asszony úgy érzi, mostanra lett tökéletes a családjuk: William már 6 éves és Mark előző kapcsolatából született nagyobb gyerekének köszönhetően a nagyszülőségbe is belekóstolhattak. A kisfiuk és az unokájuk között mindössze 10 hónap a korkülönbség.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék