Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Zörgő levelek, kopogó makkok

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 26.

Forrás: Kismama magazin

Sétáljunk nagyokat az őszi avarban, és hallgassuk élvezettel a lábunk alatt zörgő leveleket. A kisgyerekek különösen szeretnek zajt csapni, még egy bottal is megcsapkodhatják a vastag levélszőnyeget, s akár meg is hempereghetnek benne.

- Néhány színes levelet préseljünk néhány napig újságpapír, nehéz könyv alatt, majd állítsunk össze belőlük képet nagyméretű csomagolópapíron (Ötlet: Pete Lászlóné: Készítsünk levélképet! Nemzeti Tankönyvkiadó).
- Gyűjtsünk makkot, vadgesztenyét fedeles fémdobozba. Ha megrázzuk, zajos ritmushangszer - gyönyörűség a kis lurkónak. Otthon állatkákat, emberkéket készíthetünk belőlük fogpiszkáló segítségével, amíg frissek, később remek rakományt jelentenek a dömpernek, vagy krumplivá változnak a boltos játékban.
Dobjunk célba a szabadban a termésekkel: szemeljünk ki egy vastag fatörzset, és próbáljuk eltalálni tobozzal, makkal, gesztenyével. Ügyeljünk, hogy dobókörzetünkben ne sétáljanak mások.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Üdvözlünk a kisgyermekkorban! (X)

Az utóbbi időben rengeteg "első" alkalmat ünnepeltetek. Az első lépések, az első szavak, az első önálló kanál használat és a babád első születésnapja. Gratulálunk - egyéves korban a babád hivatalosan már kisgyermek!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék