Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Vigyázz: mellnövekedést okozhatnak egyes olajok

Szerző: Babaszoba.hu

2018. április 5.

Forrás: PharmaOnline

Még a kamaszkor előtt álló fiúknál mellnövekedést okozhat a levendula vagy a teafa illóolaját tartalmazó kozmetikumok, ugyanis ezeknek az illóolajoknak több összetevője is olyan hatást fejt ki, mint az ösztrogén.

Vigyázz: mellnövekedést okozhatnak egyes olajok
A kamaszkor előtt álló fiúknál ez pedig kóros mellnövekedést okozhat. Már 2007 óta köztudott, hogy a levendula-és a teafaolajok a serdülőkor előtt álló fiúknál az emlőmirigyek megnagyobbodását okozhatják. Több esetben is dokumentált, hogy a teafaolaj és a levendulaolaj tartalmú kozmetikai termékek, pl. samponok vagy balzsamok hosszabb ideig tartó fogyasztásának hatására a serdülőkort még el nem érő fiúknál mellnövekedést tapasztaltak. A készítmények abbahagyásával ugyanakkor visszafejlődtek az emlők, azaz a gyerekek hormonháztartása helyreállt.
Ezek az összetevők, azaz az ösztrogénszerű komponensek nem csupán a teafa- és a levendula illóolajaiban vannak, hanem másik 65 illóolajban is, éppen ezért nagyon fontos, hogy mivel tisztálkodnak a gyerekek. A szakemberek óvatosságra intenek azzal kapcsolatban, hogy szükséges-e illóolajos szerekkel tisztálkodniuk a fiúgyerekeknek. Ha használnak illóolajos kozmetikumokat és emlőnövekedést tapasztalnak, akkor azonnal hagyják abba a tisztálkodószer használatát.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék