Kisgyerek

Veszélyes a flip-flop papucs a medencénél?

Egy anyuka szerint a lábujjközi papucs kimondottan veszélyes a medenceparton. A szakértők egyetértenek.
2021. Augusztus 12.
Veszélyes a flip-flop papucs a medencénél? (Fotó: Getty Images)

A TikTokra került fel egy videó arról, hogy egy anya elmondja, mennyire veszélyesnek tartja a flip-flopok, vagyis a lábujjközi papucsok viselését a medencék partjainál. Szerinte inkább csúszásgátlóval ellátott cipőben kéne strandoltatni a kicsiket.

Lauren Meija a videóban különféle tippeket szed össze a biztonságos nyaraláshoz. Például mindig neonszínű fürdőruhákat vesz a gyerekeinek, hogy könnyebben felismerje őket, ha a vízben vannak. Emellett a széles spektrumú fényvédőket javasolja, amely az UVA és UVB-sugárzástól is megvéd. De a legfontosabb tanácsa a flip-flop elhagyása volt.

@lauren_mejia_#babytips #baby #toddler #safety #psa #summer #BombPopAwards #AsSceneOnTubi #PrimeDayDealsDance #fyp? #mom #momhacks #babyhacks #safebaby #parents

♬ Good Vibrations – The Beach Boys

Daniel Ganjian, a Parents.com által megkérdezett kaliforniai gyermekorvos egyetért Laurennel.

“A gyerekek szeretnek futni és ugrálni. Ha ezt nedves padlóval párosítjuk, akkor könnyen baj történhet. Ezért mindig a legjobb, ha csúszásmentes cipőt viselnek a medence körül.”

Az orvos szerint a megfelelő lábbeli kiválasztásán kívül a szülők mást is tehetnek a balesetek megelőzése érdekében. “Mindig szóljanak a gyerekeknek, hogy a medence nedves partján ne szaladgáljanak. Ez sokat számítana, hogy a gyerekek elkerüljék az elesést vagy a vízbeesést.”

Végső soron rengeteg módja van annak, hogy elősegítsük a gyerekek nyári szórakozását, miközben megelőzzük a baleseteket, és az egyik ilyen eszköz, hogy megfelelő medencecipőt viseljenek a medencénél. Dr. Ganjian szerint fontos, hogy ösztönözzük a játékra és mozgásra a gyerekeket, de mindig hívjuk fel a figyelmüket a biztonságra.

Persze, már akkor is figyelned kell a vízparton, amikor várandós vagy. Napozni, úszni és strandolni pocakkal is egészséges, ha figyelsz néhány fontos dologra. Összeszedtünk néhány szempontot, amiről nem szabad megfeledkezned.