Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Varázsképek

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 26. | Frissítve: 2015. december 21.

Forrás: Kismama magazin

A kicsik még nem boldogulnak vékony ecsettel, sokszínű festékpalettával a kicsik, ám nagyobb felületen, vastag ecsettel vagy az ujjukkal, szivacsdarabkával élvezettel mázolnak. Adjunk ehhez egy-egy tálka vízfestéket vagy ujjfestéket.

Gyertyával, esetleg fehér zsírkrétával rajzoljunk nagyméretű (A/4 - A/3) csomagolópapírra különböző egyszerű ábrákat. Erősen nyomjuk a papírra a gyertyát rajzoláskor.

A rajzok csak akkor bukkannak elő, amikor a kisgyerek bemázolja a papírt: a viaszos területet nem fogja be a festék. Nagyot nevet majd, ha arcot vagy házikót fedez fel a papíron.

Vágjunk ki 30-40 centis, dagi emberfigurát rajzlapból. Gyertyával rajzoljunk rá egyszerű arcot, hasába pedig különféle , jól felismerhető ételeket vagy tárgyakat. Adjuk oda a kis lurkónak, hogy az egészet befesse: egymás után tűnnek fel a titkok, mi mindent nyelt le egészben az emberke.

Fessetek varázsképeket!


Hasonló varázsképeket készíthetünk citromlével: a papírra vékony ecsettel őzikét, nyuszit festünk a citromlével, és hagyjuk megszáradni a lapot.

A látszólag üres, fehér papíron a fehér körvonalak akkor rajzolódnak ki, ha a kicsi az egész lapot befesti. Egész meglepetés-kifestőkönyvet készíthetünk ezzel a technikával.

Ezek is érdekelhetnek:
 • Játsszunk babzsákkal!
 • 10 benti játék télen
 • Így játsszunk a kisgyerekekkel

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák

  Legkeresettebb címkék