Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Trükkök, hogy könnyebb legyen bekenni az izgő-mozgó gyereket naptejjel

Szerző: Pataki Gabriella

2017. június 21. | Frissítve: 2020. július 10.

Forrás: babaszoba.hu

Végre itt a nyár, sokat lehet a szabadban lenni, kirándulni, strandolni. Mielőtt azonban belevetnénk magunkat az önfeledt szabadtéri és vízparti játékokba, gondolnunk kell a gyermekeink egészségére és védelmére.

Trükkjeink segítenek, hogy könnyebb legyen bekenned a kicsit


A gyerekek bőrét megfelelő napfényvédő krémmel kell óvni a nap káros sugaraitól. Ezt te persze nagyon jól tudod, őket viszont nem érdekli a dolog, hiszen alig várják, hogy végre szaladgáljanak, pancsoljanak, élvezzék a jó időt. Hogyan kend be őket, amikor folyamatosan izegnek-mozognak? Lesd el a blogs.babycenter.com szuper trükkjeit!
Az nem mindig működik, hogy a térdeid közé fogod a kisgyermeked, akit így próbálsz mozgásképtelenné tenni, hiszen a naptejet valahogy el is kell érned, az egyik kezedbe kell venned és a másikba kinyomni belőle egy adagot. Aztán fél kézzel megpróbálni minél több felületet elérni és bekenni a kisgyermeked testéből, aki ficánkolni kezd, aminek persze az a vége, hogy a naptejből jut a fürdőruhájára, a hajára, na és a szemébe is egy adag. Akkor hogyan csináld?
1. Vond be őt. Bízd meg azzal, hogy kenje el a krémet a lábán, a kezén, a hasán. A gyerekek szeretik, ha feladatot kapnak, használd ezt ki akkor is, amikor a naptejről van szó. Kérd meg, hogy kenje be magát, azokról a testrészekről pedig, ahová nem jutott, te gondoskodj.
2. Adj neki egy ecsetet vagy egy szivacsot a művelethez. A gyerekek szeretik "összemaszatolni" magukat, nyomj egy kis krémet egy ecsetre vagy egy szivacsra és mondd neki, hogy kenje össze magát a krémmel.
3. Jutalmazz. Ha ránk hallgatsz, akkor egy kis közös (minőségi) idővel, egy szuper játékkal (közös pancsolás, homokvár építés) "vesztegeted" meg őt, ha engedi magát bekenni.
4. Legyen szabály. Vezesd be azt a szabályt, hogy addig senki nem hagyhatja el a házat és szállhat be az autóba, amíg nem keni be magát naptejjel. Minél korábban vezeted ezt be, annál kevesebb lesz az ellenállás, amikor nagyobbak a gyerekek.
5. Használj fényvédő ruhát. Nálunk is lehet kapni olyan fürdésre tervezett ruhákat és sapkákat, melyek megvédik a gyerekeket a káros napsugaraktól. Ha ilyen ruhát adsz rá, nem kell a naptej, csak a szabadon maradt testrészekre, az alkarra, a lábakra, az arcra.
A gyermekeid megfelelő védelméről neked kell gondoskodnod. Ha most jó példát mutatsz nekik - ebben is -, akkor biztos lehetsz benne, hogy későbbi életük során, kamaszként és felnőttként is odafigyeljenek majd arra, hogy ha napra mennek, megóvják a bőrüket a káros sugaraktól.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék