Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tovább gyógyítanak a mesék

Szerző: Babaszoba.hu

2014. március 24.

Forrás: babaszoba.hu

40 kórház, 22 ezer regisztrált önkéntes, 5 100 meseolvasás - tömören összefoglalva ez a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mindössze 7 hónapos történetének eredménye.

Mostantól újabb lehetőség nyílik azoknak, akik eddig még nem vettek részt a programban, és azoknak is, akik újra át szeretnék élni a beteg gyerekek "megajándékozásának" élményét. Az április 1. és június 31. közötti időszak meseolvasó időpontjaira a weboldalon lehet jelentkezni március 20-tól.
Március közepétől újabb meseolvasó időpontokkal bővül a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program. A leendő mesedoktorok most már az április 1. és június 31. közötti időszakra is le tudják foglalni meseolvasó időpontjaikat. A lelkes önkéntesek jelenleg 38 kórház - 9 budapesti és 29 vidéki több száz időpontja közül választhatják ki a számukra megfelelőt.

"A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program meghirdetésekor mi magunk sem számítottunk ekkora sikerre. Kimondhatatlanul örülünk a program kedvező fogadtatásának, hiszen ez azt mutatja, hogy hazánkban rengeteg jó szívű, segítőkész ember él, aki saját magán, családján, ismerősein kívül odafigyel tágabb környezetére, és kész a saját szabadidejéből másokra áldozni" - mondja Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.A K&H 2013 augusztusában hirdette meg a nagyközönség számára a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programot. A program weboldalán azóta több mint 22 ezer önkéntes regisztrált, és jelezte, hogy szeretne mesét olvasni. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok jóvoltából szeptember óta 5 100 meseolvasó alkalom valósulhatott meg az ország 40 kórházában. Jelenleg hetente 50-60 mesedoktor csempész örömet a kórházi falak közé meseolvasásával.

"A meseolvasás nagy élmény! Nemcsak a gyerekek élvezik, az én lelkemnek is jót tesz, hogy tehetek valamit értük. Látszik, mennyire örülnek, hogy kizökkenhetnek a vizsgálatok körforgásából és a kórházi környezetből, és helyette a mesék elvarázsolt világába kerülhetnek. Az én életemből csak egy óra, nekik viszont rettentő sokat jelent" - mondta B. Emese, rendszeres K&H gyógyvarázs mesedoktor.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék