Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tornáztassuk az érzékszerveket!

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 22. | Frissítve: 2017. június 28.

Forrás: HáziPatika.com

Felnőtt, gyerek egyaránt élvezi ezeket a nyári gyakorlatokat:

Szagolgassatok különböző virágokat

Tapintás

Napozás közben szórjunk finom meleg homokot a gyerek hátára, borzongatóan csikiz! Rajzoljunk ujjunkkal vizes hátára egyszerű figurákat: vajon kitalálja, hogy mi az? Sétáljunk végig mezítláb a strand felmelegedett kövezetén. A világos rész kevésbé meleg, mint a sötét kövekkel burkolt felület. Szaladgáljunk a selymes füvön, de óvakodjunk a szúrós tarlóra is!

Ízlelés

Izgalmas dolog csukott szemmel beleharapni valamibe. Vajon mi lesz az? Ha szemünk nem segít, nyelvünk csak kicsit késve érzi, hogy mi került a szánkba. Hidegen kevésbé érvényesülnek az ízek: a frissen leszedett napsütötte eper, paradicsom jóval ízesebb, mint a hűtőből elővett gyümölcs.

Szaglás

Élvezzük a friss tavaszi szelet, a virágok, gyümölcsök illatát. Kössük be a gyerek szemét, és dugjunk egy-egy jellegzetes illatú gyümölcsöt, virágot az orra alá. Nem minden szag finom! Mit mond például, ha halat szagoltatunk vele?

Látás

Feküdjünk hanyatt a fűben, és gyönyörködjünk a felhők változatos alakjában. Nézzünk végig egy-egy naplementét vagy napkeltét, majd próbáljuk lefesteni a pompázatos színeket. Csodáljuk meg az erdőben a fölénk boruló lombsátort, a beszűrődő fény játékát, a zöld ezernyi árnyalatát.

Hallás

Maradjunk csöndben az erdőben, és füleljünk a madarak csicsergésére, harkálykopogásra, a szélzúgásra, a patak csörgedezésére. Hányféle különböző neszt tudunk megkülönböztetni?

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék