Top 10 legegészségesebb
Lakjunk jól azzal, ami a legegészségesebb, így biztos "nem marad hely" a kevésbé egészséges finomságoknak. Listánk segíthet a válogatásban!
h i r d e t é s

A brokkoli is nagyon egészséges
2. Kenyér - energia- és B-vitamin-forrás. Teljes kiőrlésű lisztből készült, minél kevesebb adalékanyagot tartalmazó pékárut válasszunk!
3. Brokkoli - megóv a ráktól. Fontos magnézium-, kálium- és kalciumforrás (tej helyett is jó).
4. Alma - napi egy darabbal is sokat tettünk egészségünkért! C-vitamin- és vasforrás. Növényi anyagai megelőzik a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
5. Burgonya - keményítő-, fehérje- és káliumtartalmát a héjában főtt változatban hasznosíthatjuk leginkább, olajban sütve már kevésbé értékes.
6. Tej - kalcium-, B-vitamin-, jód- és fehérjetartalma hasznos a csontoknak és a vérképzés során, ám a kicsiknél gyakran allergiát vált ki.
7. Borsó - hasznos B-vitamin-, vas-, kálium-, magnézium- és fehérjeforrás.
8. Hal - fehérje- és jódtartalma, omega-3 zsírsavai igen értékesek.
9. Marhahús - fehérjéjét és vastartalmát a szervezet jobban hasznosítja, mint a növényi eredetűeket. Cinktartalma erősíti az immunrendszert.
10. Repceolaj: Omega-3-at, A-, K-, E-vitamint tartalmaz. Segít csökkenteni a koleszterinszintet, és kordában tartani a vércukrot. Sajnos mostanság hanyagolt olaj típus, pedig kevésbé érzékeny a hőre, mint például az olivaolaj.
Kapcsolódó cikkeink:Mindig legyen otthon!
Tudjuk, mi a jó?
Tippek az egészséges táplálkozáshoz ősszel, télen
3. Brokkoli - megóv a ráktól. Fontos magnézium-, kálium- és kalciumforrás (tej helyett is jó).
4. Alma - napi egy darabbal is sokat tettünk egészségünkért! C-vitamin- és vasforrás. Növényi anyagai megelőzik a szív- és érrendszeri megbetegedéseket.
5. Burgonya - keményítő-, fehérje- és káliumtartalmát a héjában főtt változatban hasznosíthatjuk leginkább, olajban sütve már kevésbé értékes.
6. Tej - kalcium-, B-vitamin-, jód- és fehérjetartalma hasznos a csontoknak és a vérképzés során, ám a kicsiknél gyakran allergiát vált ki.
7. Borsó - hasznos B-vitamin-, vas-, kálium-, magnézium- és fehérjeforrás.
8. Hal - fehérje- és jódtartalma, omega-3 zsírsavai igen értékesek.
9. Marhahús - fehérjéjét és vastartalmát a szervezet jobban hasznosítja, mint a növényi eredetűeket. Cinktartalma erősíti az immunrendszert.
10. Repceolaj: Omega-3-at, A-, K-, E-vitamint tartalmaz. Segít csökkenteni a koleszterinszintet, és kordában tartani a vércukrot. Sajnos mostanság hanyagolt olaj típus, pedig kevésbé érzékeny a hőre, mint például az olivaolaj.
Kapcsolódó cikkeink:
Hozzászólások