Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tologatom-húzogatom

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 27. | Frissítve: 2015. január 23.

Forrás: Kismama magazin

Amint elindul a kisgyerek, élvezettel tologat maga előtt valamit, például kisszéket, ami egyben kapaszkodóul is szolgál neki. Vásárolhatunk neki parkettakímélőbb, háttámlájánál fogva tolható műanyag kisautót, vonatot, amire akár rá is ülhet.

Érdemes a kisgyerekkel együtt megvennünk, olyan helyen, ahol többet is kipróbálhat. Így használat közben is látjuk, melyik válik be (jól gurul, irányt változtat, nem borul fel, könnyű).
Amikor már támaszkodás nélkül is biztonságosan jár, babakocsit, bevásárlókocsit is vehetünk. Lehet, hogy továbbra is ragaszkodik a széktologatáshoz. Biztonságosabb, ha egy könnyű puffot kínálunk neki erre a célra, a szék lába felboruláskor veszélyes lehet.

Amint elindul a kisgyerek, élvezettel tologat maga előtt kisszéket, babakocsit, bármit

Saját babakocsiját is örömmel tologatja, ám ezzel nehezebb megbirkóznia. Ne engedjük el teljesen a babakocsit, mert ha felborul, ráeshet a kicsire.
A zsinóron húzható játékok közül a nagyobbak alkalmasabbak, mert a könnyű, kicsi, műanyag kerekes játékok állandóan felborulnak, és ezzel inkább bosszúságot, mint szórakozást nyújtanak. Kössünk kedvenc kutyusára pórázt, a lakásban ezt is húzogathatja. Egy erős kartondoboz lehet szánkó, szekér, fürdőköpenyünk övénél fogva is húzhatja maga után.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék