Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Több mint ezren olvastak mesét a kórházakban

Szerző: Babaszoba.hu

2013. szeptember 17.

Forrás: babaszoba.hu

Az elmúlt hónap során több mint ezer meseolvasó járult hozzá a beteg gyermekek lelki egészségéhez. A meseolvasásra most már egészen év végéig lehet jelentkezni.

Közel 15 ezer lelkes önkéntes regisztrált eddig a K&H gyógyvarázs mesedoktorok programjára. Az elmúlt hetekben több mint ezer buzgó önkéntes lepte el a kórházakat - a mesekönyvvel érkezők a kórházi napjaikat töltő gyermekek arcára igyekeztek mosolyt csalni az ország 24 kórházában.
"A meseolvasás mindössze pár órát jelent a felolvasó idejéből, de az élmény maradandó mindenki számára" - mondta Tamaskó Eszter önkéntes mesedoktor. "Nagyszerű érzés látni, hogy leköti a gyermekeket egy-egy történet, így kicsit elvonjuk figyelmüket a betegségükről."

Meseolvasás kórházban

"Az induláskor regisztrált 24 kórházban nagy sikerrel folytak az elmúlt hetekben a meseolvasások. A kórházak nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, és a mesedoktoroknak is felejthetetlen pillanatokat nyújtottak a meséjüket nagy figyelemmel hallgató kicsik. A meseolvasó önkéntesek a gyerekek mellett a szülőknek is sokat segítenek, hiszen - hacsak fél órára, órára is -, de kizökkenhetnek a kórházi hangulatból" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Az elmúlt hetekben számos új kórház csatlakozott a kezdeményezéshez, így több mint 30-ra bővült azon kórházak listája, ahol lehet mesét olvasni. Az önkéntesek pedig egészen december 20-ig választhatnak az időpontok között.

"Természetesen a jövőben még tovább szeretnénk bővíteni a választható helyszíneket, így várjuk minden olyan, gyermekek gyógyításával foglalkozó kórház, vagy osztály jelentkezését, akik szívesen vennék, hogy a mesedoktorok örömöt lopjanak a beteg gyerekek kórházi napjaiba" - tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék