Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tízből csak három munkahely családbarát

Szerző: Babaszoba.hu

2017. július 13.

Forrás: divany.hu

A Régió Játék felmérésében csak tízből három munkavállaló mondta azt, hogy családbarát munkahelyen dolgozik.

Tízből csak három munkahely családbarát

A Régió Játék készített felmérést arról, hogyan oldják meg a szülők a nyári iskolai szünetben a gyerekelhelyezést, mennyi szabadságot tudnak kivenni és egyáltalán, mi lenne szerintük az ideális - írja a divany.hu.
A felmérésből kiderül, hogy a családok nagy részének gondot okoz az iskolai szünetekben a gyerekek elhelyezése, ezért a több szabadság alapvető igény. Mégis 10-ből mindössze hárman tartják családbarátnak a munkahelyüket, ami azért is meglepően rossz arány, mert az álláshirdetésekben a versenyképes jövedelem és a rugalmas időbeosztás mellett rendszeresen jelölik meg családbarátnak magukat a munkahelyek.
A szülők nagy része 10-15 nap szabadságot tud kivenni a nyáron, ennek éppen a kétszeresére lenne igény. És nem is arról van szó, hogy szabadnapot szeretnének a szülők, inkább arról, hogy otthon lehessenek, így megoldható lenne az szünetben a gyerekfelügyelet.
A kisgyermekes szülők leginkább 20 (10%), 15 (16,5%) vagy 10 (27%) napot, majdnem minden második szülő pedig még ennél is kevesebbet tud kivenni idén nyáron szabadságként. A vágyott állapot nagyjából dupla ennyi, 20 (27%), 30 (16,5) vagy 15 (15%) szabadnap, de legalább otthon töltött idő lenne a megkérdezettek részéről. A nyári gyermekfelügyelet közel minden második (47%) családban kisebb-nagyobb nehézségek árán oldható csak meg, legtöbben a nagyszülőkre, a másik szülőre vagy családtagokra számíthatnak a 11 hétig tartó szünetben.
"A családok iránt elkötelezettebb cégeknél lehetőségük van a szülőknek rugalmas munkaidő-beosztást (58%) vagy távmunkát kérni (26%), de az esetek egyharmadában bevihetik magukkal az irodába a gyermeküket is. A céges üdülés biztosítása (10%) kezd kikopni a gyakorlatból, viszont bizakodásra ad okot, hogy minden tizedik munkaadó támogatja a kicsik táboroztatását" - mondta Gyaraki Dávid marketingvezető a divany.hu-nak.
A felmérés szerint a legnagyobb segítséget sorrendben a rugalmas foglalkoztatás, a részben otthoni munkavégzés, a munkahelyen belüli szakértő gyermekfelügyelet és a részmunkaidő jelentené.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék