Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tippek, hogy a forró éjszakákon is aludjon a baba

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 27. | Frissítve: 2019. július 5.

Forrás: Kismama magazin

Tíz óra után csukjuk be az ablakokat, redőnnyel vagy sötétítőfüggönnyel árnyékoljuk azt a szobát, ahová betűz a nap. Csak éjszaka, tíz óra után nyissuk ki ismét, szélcsendes időben kereszthuzatot is csinálhatunk. Egyszerű tippek áloműző forróság idejére.

Nem kell rá sok ruha éjszakára sem

Akasszunk fel vizes lepedőket a lakásban. Napközben és éjszakára is elegendő egy kisnadrág a gyerekre. Alvás előtti nyűgösködés esetén készítsünk kellemes, langyos fürdőt a kádban, vagy zuhanyozzuk le a kicsit. Engedjük tele a kádat hideg vízzel, hadd pancsoljon, hajókázzon, pecázzon benne - nem ül bele, csak a kád mellett áll, térdel. Maradjunk vele a fürdőszobában!
Készítsünk különböző formájú és színű jégkockákat vízfestékkel, műanyag formákkal. Tegyük egy műanyag tálba vagy tálcára, jó turkálni benne. Izgalmas, ha óvatosan a test különböző pontjaihoz érintjük, végül megszokja a kisgyerek, és végigsimíthatjuk vele karját, lábszárát. Figyeljünk, nehogy a szájába vegyen egy kis darab jeget!
Időzítsük ezeket a hűsítő játékokat a lefekvés előtti egy-két órára. Szokásos fekvőhelyét matracra cserélhetjük: a padló szintjén hűvösebb van. Takaró helyett egy lepedő is megteszi.
Ha a család napirendje engedi, áttérhetünk a mediterrán életformára: halasszuk későbbre a lefekvést, amikor már némileg lehűlt a levegő, és valóban besötétedett. Ekkor tehetünk még egy kis sétát, ezután talán könnyebben elalszik a kicsi. Lehet, hogy reggel tovább alszik, de ha nem, a forróság óráiban biztosan ledől a beárnyékolt szobában játékai mellé a szőnyegre.
Ezek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék