Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Tippek, ha a gyerekkel vásárolsz

Szerző: Babaszoba.hu

2013. augusztus 3. | Frissítve: 2021. június 16.

Forrás: babaszoba.hu

Bár nehezített terep, ha gyerek is veled jön a bevásárlásra, tippjeinkkel könnyebbé teheted a közös programot.

Amikor fáradt, nyűgös a kicsi, és sietned kell, ruhát szeretnél venni magadnak, vagy más "unalmas" elintéznivalód van, ne számíts semmi jóra - ezek olyan helyzetek, amit gyerekkel nem lehet jól megoldani. Következzen néhány tipp, ami megkönnyítheti a vásárlással töltött időt!
Hogyan lehet elviselhetőbb a bevásárlás?
  • Keress gyerekléptékű bevásárlóhelyet, ahol jól elférsz vele, hamar megtalálod a szükséges dolgokat, és ő is bekapcsolódhat a vásárlásba. A piacon például a kisgyerek nézőpontjából is sok az érdekes látnivaló, hallgathatja a vásárlók és eladók párbeszédét, új ismereteket, saját tapasztalatot, életszerű élményeket szerezhet. Ha teheted, hagyd ki azokat az időszakokat, amikor a legnagyobb a tömeg a boltokban!
  • Vond be az üzletben a vásárlásba: hadd vigye a kosarat, vagy toljon kis bevásárlókocsit, leveheti a nem törékeny holmikat az alacsonyabb polcokról... A feladattal lekötöd a figyelmét, és közben sokat tanul. Talán lassabban haladsz így, de közben a gyerekkel is foglalkozol, és ez jót tesz a kapcsolatotoknak
  • Írj listát, hogy ne maradjon ki semmi, hiszen a gyerekre is figyelned kell. Előre beszéljétek meg, mit fogsz venni neki, ám csak egyetlen dolgot választhat!
  • Az ismétlődés és rendszeresség ezen a területen is hasznos, a vásárláskor szerzett tapasztalatok csak így válnak igazán tudássá. Menjetek a hét mindig ugyanazon napján valamilyen élelmiszerüzletbe, szombat délelőtt piacra. Nemcsak a szórakozás, egy-egy munka is jó program lehet, ha a gyerek tempójához és érdeklődéséhez igazítod. 
  • Ne csak a pénztárcádat, a bevásárlólistát és a szatyrokat pakold be, amikor vásárolni indultok, legyen nálad valami apró játék, amivel (ha csak néhány percre is) lekötheted a bevásárlókocsiban ülő gyereket. Nem kell nagy dolgokra gondolni, és új holmikat sem kell vásárolnod csak ezért: sok gyerek például szívesen lapozgatja a reklámújságokat, katalógusokat, de egy képeskönyv vagy egy kisautó is jó választás lehet.
  • Legyen nálad egy kis harapnivaló! A gyerekek különösen hajlamosak lehetnek a nyafogásra, ha éhesek vagy szomjasak, ezt (talán) megelőzheted egy kevés kockára vágott almával, sajttal.
  • Ne foglalkozz azzal, hogy mit gondolnak rólatok a kívülállók: nyugodtan szórakoztasd a gyerekedet! Énekelhettek (akár főzőcskézős vagy vásárlós dalokat), beszélgethettek, kitalálhatsz vicces történeteket. Egy nevetgélő kisgyerek sokkal kellemesebb a szemnek és a fülnek, mint egy üvöltve hisztiző.
Ezt is érdemes elolvasni:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék