Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Táncoljunk együtt!

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 26. | Frissítve: 2016. március 21.

Forrás: Kismama magazin

Tegyük be kedvenc CD-nket és mozogjunk kedvünk szerint a zene ritmusára. A kisgyerek örömmel utánoz majd, és máris jobb lesz a hangulatunk, felfrissülünk. Nyissuk ki az ablakot, a levegőn végzett mozgás még egészségesebb.

Táncoljunk együtt!

A tánc remekül levezeti a feszültséget, felgyülemlett indulatot, energiát. Gyors ritmusú zenére ugráljunk, bokszoljunk a levegőbe, ha úgy érezzük, menten felrobbanunk. Ha rossz idő miatt nem tudunk kimozdulni, a szokásos sétaidőben tánccal helyettesíthetjük a hiányzó mozgást.
Lassú zenére, kellemes, lágy dallamokra ringatózzunk, ha bánat érte a kisgyereket vagy fáradt. Vegyük fel és öleljük magunkhoz, a ringatózó mozgás lassanként megnyugtatja majd. Nem csak fáradságra vagy szomorúságra működik a tánc, hanem nehezen kezelhető, dacos gyermeket is megnyugtathatunk általa. A tánc, csakúgy mint a zene ősidők óta velünk van, teljesen természetes mozgásformánk.

Bátran vigyük el gyerekünket babakoncertre, később nagyobbaknak való gyerekkoncertre: a zenei élmény mellett a közös tánc, mozgás nagy hatással lesz rá. A zene és tánc egymásból következnek, minél változatosabb zenéket ismer meg a gyermek, annál könnyebben érzi otthon magát a zene világában, mozgása is természetes és felszabadult marad később is.

Látogassunk el időnként gyerektáncházba. Álljunk be kisgyerekünkkel együtt a körbe, és utánozzuk a lépéseket. A kicsi is bátrabb, ha fogjuk a kezét, és mi sem unatkozunk a fal mellett üldögélve. A népi játékokat, mondókákat, énekeket aztán bevonhatjuk mindennapjainkba is. Vegyünk néhány cédét, így otthon is táncolhatunk a táncházi muzsikára.

Kapcsolódó cikkeink:
 • Hisztire is jó a tánc?
 • Hastánc a babával
 • Táncolj, tornázz, és formáld az alakod a kisbabáddal!

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék