Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szúnyogok miatt került kórházba egy kisgyerek

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 15.

Forrás: Kisalföld

Egy kisgyerek kórházba került Győrújfalun, miután szúnyoggyérítést követően összecsipkedték a szúnyogok - legalábbis ezt állítja az anya.

Szúnyogok miatt került kórházba egy kisgyerek
Több győrújfalui is panaszkodott a Kisalföldnek a szúnyoggyérítés miatt. Van olyan anya, aki szerint a gyermeke azért került kórházba, mert a szúnyogirtás után a megvadult szúnyogok összecsipkedték a gyerekét. A polgármester ezt kizártnak tartja, szerinte a szer és az irtás módja megfelelő, a döntő többség pedig elégedett vele.
A gyermeket prof. dr. Schmidt Péter házi,gyermekorvos utalta be a kórházba. Ő a lapnak elmondta: idei tapasztalata, hogy a szúnyogcsípések miatt a korábban jellemzőnél súlyosabb tünetek jelentkeznek néhány gyereknél. Több esetben szétterülő, csecsemőtenyérnyi kiütések jelentkeznek a gyerekeken. Praxisában csak a múlt héten két gyermek került emiatt kórházba.
Más győrújfaluiak is panaszkodtak. A biogazdaságot működtető Sudárné Boros Erzsébet a jó szándékot nem elvitatva azt kifogásolta, hogy a polgármester csak privát Facebook-oldalán ad tájékoztatást a gyérítésről, ami miatt sokan meglepődnek, amikor beteríti udvarukat a köd. Ő jobb megoldásnak tartaná, ha az önkormányzat a környezetkímélőbb, csak a szúnyogokra ható biológiai védekezést alkalmazná, mert a most használt szer ha emberre nem is veszélyes, tapasztalata szerint a beporzó rovarokra igen, emiatt nála kimutatható a terméskiesés.
Nagy Imre Attila polgármester a lapnak azt mondta, hogy az önkormányzat 2015 tavaszán kétmillió forintért vásárolta a gépet, mellyel ő végez földi, melegködös szúnyoggyérítést szabadidejében, ingyen, kizárólag Győrújfalun.
A polgármester hangsúlyozta: ennek a szernek egészségügyi várakozási ideje sincs, s ezt alkalmazza a katasztrófavédelem is. Ráadásul a szúnyogirtó gyárilag bekevert, azaz nem megfelelő arányú hígítással nem rontható el a koncentrációja.
Dr. Szász Katalin győri járási tiszti főorvos nemrégiben levélben foglalta össze a szúnyogirtással kapcsolatos jogszabályi előírásokat, amit minden önkormányzatnak megküldött. Felhívta a figyelmet arra, hogy a földi járműről végzett szúnyogirtást 24 órával korábban be kell jelenteni a járási hivatalnak, megadva többek között a pontos időpontot és területet, illetve a kezelésre jogosult szakképzett személy nevét. Ilyen tevékenységet csak olyan ember végezhet, aki szakmai továbbképzési kötelezettségének eleget tett.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék