Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szinte csoda, hogy terhes lettem

Szerző: Fekete Alexandra

2011. február 6. | Frissítve: 2016. február 4.

Forrás: Kismama magazin

Az orvosom nem sok jóval biztatott: a hátrahajló méhem, a sok gyulladás, az összenövések, a rendszertelen menstruáció, a hosszas, napokig tartó közti vérzések nem segítették a teherbe esést.

Tisztán emlékszem, hogy a gimnázium első osztályában, osztályfőnöki órán dolgozatot írtunk "Így fogok élni tíz év múlva" címmel. Így kezdtem: "Huszonnégy éves vagyok, van egy szexi férjem és négy szép gyerekem". Míg a többiek sikeres karrierről, autókról és nyaralásokról írtak, nálam a többi rész is nagyjából a gyerekek körül forgott.
(Fotó: Fábián Olga)
Aztán nem sokkal később elkezdődtek a gondok: több kórházi látogatás nőgyógyászati problémákkal, fertőzések, gyulladások. Egyetemista koromban tetőzött a dolog: az antibébi-tabletta évekig tartó szedése, a gyulladások kezelésére adott sok antibiotikum valószínűleg tönkretette a hüvelyflórámat. Gyakrabban látogattam a nőgyógyászatot, mint az előadásokat. Amikor már két éve vizsgáltak (és kezeltek!) májgyulladással, kiderült, hogy a fogamzásgátló tabletta okozta tünetegyüttesről van szó.

Napról napra egyre rosszabbul lettem, ezért orvost váltottam. Ahogy beértem a kórházba Budapesten, az orvos rögtön megvizsgált, majd befektetett, infúzióra kötött, és megjegyezte, hogy ha mázlim van, akkor nem leszek meddő. Végül sikerült kimásznom a petefészek-gyulladásból, és sikerült a gócpontot is azonosítani. Az orvosom nem sok jóval biztatott: a hátrahajló méhem, a sok gyulladás, az összenövések, a rendszertelen menstruáció, a hosszas, napokig tartó közti vérzések nem segítették a teherbe esést. Végül azt mondta az orvosom, hogy ne nagyon reménykedjünk a gyors sikerben.

Nem bántam, időm van, gondoltam, és belevetettem magam az életbe: férjhez mentem, céget alapítottam, nyaralást szerveztem, elvállaltam egy hosszú időre szóló megbízást, majd a harmadik hónapban, a menstruációm előtt két nappal, valami extra peteérésnek köszönhetően várandós lettem.

Néha rejtély, hogyan esik teherbe egy nő


És bár mindenki a véletlenre fogta, a második gyerekemet hasonló körülmények között, a szoptatás befejezése után két hónappal és a menstruáció előtti napokban sikerült összehoznunk. Ki tudja? Talán tényleg az számít, hogy ne számítson semmi. A négy gyerekből egyelőre kettő van. De izgulni már semmiképpen nem izgulok.

Ezek is érdekelhetnek:
 • Nem kívánt terhességek
 • 6 lépés a boldog babavárásért
 • A terhesség tünetei
 • Méhen kívüli terhesség

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék