Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Színes és zizeg

Szerző: Babaszoba.hu

2008. február 5. | Frissítve: 2017. december 17.

Forrás: Kismama magazin

Könnyen előfordulhat, hogy a karácsonyi ajándékok közül a csomagolópapír köti le leginkább kis lurkónk figyelmét. Mihez kezdhetünk vele?

Színes, érdekes mesekönyv babáknak

Saját mesekönyv

Nézegessük meg az ábrákat a papíron, mondjuk el, mit látunk, rögtönözzünk néhány mondatból álló kis történetet, párbeszédet. Ha ez megtetszett kisgyerekünknek, ragasszuk fel kemény kartonra a kis képeket. Több ilyen képecskéből spárgával összefűzve karácsonyi képeskönyv áll össze.

Memóriajáték

Keressünk egyforma ábrákat a papíron! Hol van a maci? S még hol? És a gyertyának hol van a párja? Nagyobbacska gyerekünknek készíthetünk igazi memóriajátékot is. Vágjuk ki a párokat, és ragasztgassuk fel egyforma kartonlapokra (például söralátétre, fél névjegykártyára).

Összerakós

Hagyjuk, hogy összetépjen egy-egy papírt. Próbáljuk meg összeilleszteni újra! Nagyobb ábrákkal könnyebb, ezeken jól látszik, hol vált ketté a csizma, a karácsonyfa, a szánkó. A tenyérnyi, jól felismerhető, egyszerű rajzokat célirányosan vágjuk szét: a Mikulás hátáról a zsákot, a maciról a füleket, a hóemberről a kalapot. Mit hova kell illeszteni? Kis gyakorlás után néhány kép darabjait össze is keverhetjük.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék