Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szilvás köleskása - recept

Szerző: W. Ungváry Renáta

2012. december 6. | Frissítve: 2017. március 9.

Forrás: babaszoba.hu

Nem kell a babának külön főzni, alapanyagokat elkülöníteni. A szilvás köleskását elég leturmixolni, és máris eheti a kicsi.

A szilva nagyon jól feldobja a hús és a köles ízét

Szilvás köleskása csirkehússal

Hozzávalók négy felnőttnek:
25 deka köles,
étolaj,
30 deka csirkemellfilé,
nyolc darab nagyobb szilva vagy ringló,
só,
fokhagyma

Így készül:

Pirítsd meg két evőkanál olajon az apró darabkákra vagdalt csirkemellfilét. Sózd meg picit. Szórd rá a kölest, öntsd fel háromszoros mennyiségű vízzel, majd főzd puhára a kölesszemeket (körülbelül 10-15 perc, gyakran kell kevergetni). Zárd el a tüzet. Nyomj rá két gerezd fokhagymát, majd szórd bele a kis darabokra vágott, kimagozott szilvát. Keverd össze alaposan, tegyél rá fedőt, majd hagyd állni tíz percig.

Mit kap a baba?

7-8 hónapos kortól: Kínálhatod neki botmixerrel pépesítve.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék