Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szieszta a kánikulában

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 27. | Frissítve: 2019. július 5.

Forrás: Kismama magazin

Pszichológusok szerint a kisgyereknek azért is szükséges a kora délutáni alvás, hogy délelőtti élményeit feldolgozhassa, és a délutánt is aktív játékkal tölthesse.

Szieszta a kánikulában

Különösen a későn kelők tiltakoznak a nappali lefekvés ellen, ám így késő délután már nyűgösek, nehezen kezelhetők lesznek - jó néhány óra kellemetlenül és haszontalanul telik. A fáradt gyerek felfogóképessége és kezdeményezőkészsége lanyha, könnyebben éri baleset, immunrendszere gyengébb. A kimerült gyerek nem alszik jobban éjszaka, ám napjának egy része elveszett, hiába van ébren.
A déli alvással új erőt merít a délutáni játékhoz. Illesszünk be nyári napirendünkbe is egy kis pihenőt, a hőség órái helyett este kellemesebb órákat nyerünk. A sziesztára akkor hajlandó a gyerek, ha valami kellemeset tartogat számára.
Sötétítsük be kissé a szobát, üljünk vagy feküdjünk mellé az ágyában és meséljünk, énekeljünk neki. Igyunk hűsítő gyümölcsteát, vagy együnk pár falat egészséges finomságot. Hallgassunk lágy zenét, és figyeljük a beszűrődő fény mozgását a falakon.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék