Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Széken és földön alszanak a szülők Debrecenben is

Szerző: Babaszoba.hu

2019. március 19.

Forrás: HVG.hu

A klinika szerint az adományágyak kényelmetlenek, ezért nem engedik, hogy azon aludjanak a szülők. Helyette kozmetikai széken vagy a földön fekhetnek.

A Debreceni Gyermekklinikán sem használhatják a szülők azokat az adományágyakat, amiket az Ágyat az anyukáknak akció keretében kapott a klinika még decemberben Orosvári Zsolttól. A kórház szerint az adományágyak kényelmetlenek. A beteg gyerekeik mellett tartózkodó szülők két lehetőség között választhatnak: egy 45 cm széles kozmetikai széken vagy a földön fekhetnek - írja a hvg.hu.
Kétségkívül nem a földön kellett (volna) aludnia, de ő még is inkább ez utóbbit választotta, a rendkívül keskeny, csúszós műbőr felületű "ágy" ugyanis alkalmatlannak bizonyult az alvásra: már néhány óra múltán, még úgy is durván megfájdult tőle a dereka, hogy a réseket megpróbálta kitömni - írta egy anyuka egy debreceni szülőcsoportban. Rövid időn belül rengeteg hasonló tartalmú komment érkezett válaszul.
Debrecenben is kezdődik az ágymizéria
Közben a gyermek haematológiai osztályán dolgozó orvos (és egyben az Együtt képviselője), Szegedi István egy posztjában "agresszív adományozónak" nevezte Orosvári Zsoltot, és arról írt, hogy egy "normális" adományozó megkérdezi, hogy hozhat-e ágyat, mielőtt beállít vele.
Ezt azonban néhány a földön alvó szülő kikérte magának a poszt hangnemét és arra emlékeztették Szegedit, hogy Orosváriék nem erővel vitték be az ágyakat a klinikára, hanem megkérdezték az intézményt, hogy kéri-e, és miután a vezetés igent mondott, csak azután adták át őket. A vitában egy másik klinikai dolgozó azzal érvelt, hogy "egészségügyi intézményben betegellátás során csak a higiénés követelményeknek megfelelő orvostechnikai eszköznek minősülő eszköz használható?, illetve, hogy az adományágy nem fér el a kórtermekben és használat után nem lehet megfelelően fertőtleníteni.
A Heim Pál kórház - ami szintén elutasította az adományágyakat - hasonlóan érvelt korábban, de a szülők által posztolt képekből egyértelmű, hogy bőven elférnek az ágyak a kórtermekben. Az ágyakat pedig pont a fertőtleníthetőség miatt egészségügyi szakemberek, gyermekorvosok és kórházi dolgozók bevonásával választották ki és az ország több mint 50 intézményben gond nélkül használják is.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék