Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Szakértői vélemény: nem ment gyorsan az L. L. Junior kisfiát elgázoló autó

Szerző: Babaszoba.hu

2019. november 12.

Forrás: 24.hu

A BRFK műszaki szakértői véleménye alapján a sofőr az ütközés pillanatában legfeljebb 41-42 km/órás sebességgel hajtott.

Szakértői vélemény: nem ment gyorsan az L. L. Junior kisfiát elgázoló autó (fotó: MTI/Mihádák Zoltán)
A kisfiú maximum 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten, amikor augusztus 29-én elgázolta egy autó - írja az Index nyomán a 24.hu. A lap a BRFK műszaki szakértői véleménye alapján cikkezett.
L. L. Junior hároméves kisfia az édesanyjával egy olyan gyalogátkelőhelyen ment át, ami egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, a teljes szakaszon viszont egyetlen zöld jelzés alatt sokszor nem lehet átjutni.
Amikor a kisfiú át akart szaladni a testvéréhez az út túloldalára, a gyalogosoknak piros volt a lámpa. Ekkor gázolta el a gyermeket egy Opel. A kisfiú olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Az Opelt egy 76 éves férfi vezette, a szakértői vélemény szerint az autó az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel, miután épp zöldet kapott.
Az említett szakaszon 50 kilométer/óra a megengedett maximális sebesség. A szakértő szerint intenzív fékezés mellett elkerülhető lett volna a gázolás, ha csak 34-35 kilométer/órával halad, úgynevezett lassító fékezés esetén pedig 31-32 kilométer/órás sebességgel az ütközést elkerülhette volna.
Ugyanakkor a szakértő szerint egyértelmű, hogy "a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé."
A sofőr a balesetet követően a rendőröknek azt mondta, hogy a gyerek folyamatosan rohant, valamint arccal a másik irányba nézett. Egy szemtanú pedig arról beszélt, hogy a kisfiú a baleset előtt már egyszer át akart szaladni a piroson, de akkor még egy nő visszafogta, ezt követően azonban már nem fogták a kisfiú kezét.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék