Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Súlyosbították a kényszeretető óvodapedagógusok büntetését

Szerző: Babaszoba.hu

2021. november 10.

Forrás: Telex.hu

Fellebbezése alapján felfüggesztett börtönbüntetésre és foglalkozástól eltiltásra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék azt a három óvodai dolgozót, akik erőszakkal próbáltak megetetni egy kisgyermeket.

Súlyosbították a kényszeretető óvodapedagógusok büntetését (fotó: Getty Images)
Mint arról korábban mi is beszámoltunk, két óvónő és a dajka az ebédre váró kisgyermek kezeit hátra fogták, és erőszakkal a szájába tették az ételt. A gyermek sírni kezdett, az óvónők és a dajka tovább erőltették az evést, a síró, tiltakozó kisgyerek ezután félrenyelt. A gyermeket annyira megviselték a történtek, hogy viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált és sírva ment óvodába. A szülők átíratták a gyermeket egy másik óvodába.
Mivel az óvodapedagógusok veszélyeztették egy kiskorú testi és érzelmi fejlődését, tudtak az evészavaráról, és fulladásveszélynek is kitették, a bíróság 120 óra közmunkára ítélte mindhárom vádlottat. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett - írja a Telex.
A Székesfehérvári Törvényszék a kedden megtartott tárgyalásán az ügyészi fellebbezés alapján az elsőfokú ítéletet megváltoztatta. A bíróság a kiszabott büntetést mindhármuk esetében súlyosította: az elkövetőket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, továbbá a foglalkozásuktól is eltiltotta.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék