Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Sose hagyd az autóban a gyereket!

Szerző: Babaszoba.hu

2017. június 19.

Forrás: 24.hu/babaszoba.hu

Egy anya az autóban hagyta a gyerekét, ő pedig bement a fóti áruházba.

Sose hagyd az autóban a gyereket!

A 24.hu írta meg, hogy a tűző napon, a kocsiba hagyta alvó gyerekét egy anya, amíg a kisebbik gyerekkel vásárolt. "Mindenki csak nézett: egyik pillanatról a másikra rendőrök lepték el a boltot", mesélte később valaki a Blikknek. A lap úgy tudja, az anya azzal védekezett, hogy a gyermek aludt, ezért nem akarta felkelteni.
Akár az árnyékban hagyott autóban 10 perc alatt 42 fok lehet a hőmérséklet, de ha kint 26-38 fok közötti a hőmérséklet, akkor az autó 55-78 fokosra is fel tud melegedni - tudható meg a HáziPatika.com által készített videóból. A túlforrósodott autóban hagyott gyerek percek alatt hőgutát kaphat. Ha a testhőmérséklet eléri a 42 fokot, az végzetesnek bizonyulhat. A gyerekek hőháztartása nem annyira teherbíró még, mint a felnőttekké, akár 3-5-ször gyorsabban is felforrósodhat a testük.
Ha valaki túlmelegedett, azonnal mentőt kell hívni. Amíg megérkezik a szaksegítség, addig vigyük árnyékos helyre, vegyük le a felesleges ruháit és locsoljuk hideg vízzel.
Soha ne hagyjuk a gyereket vagy kutyát, macskát az autóban! Ha magára hagyott gyereket látunk egy autóban, hívjuk a mentőt!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék