Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Rossz időben is menjünk ki?

Szerző: Babaszoba.hu

2012. február 21. | Frissítve: 2019. január 10.

Forrás: babaszoba.hu

Esik, fúj, havazik, fagy. Nem csoda, ha felmerül a kérdés: és ha nem megyünk ma ki a szabadba?

Mindennap szüksége van a gyerekeknek a levegőzésre, mozgásra


Legfeljebb egy-egy napot hagyj ki! A mindennapi mozgás szükséges az izmok és a csontok fejlődéséhez. A kalcium mozgás közben épül be a csontokba, nem elegendő az egészséges táplálkozással biztosítani a bejutását.
A lakásban nem tudsz annyi lehetőséget teremteni a gyereknek, mint amennyire szüksége van. Az izomzat erősödésével megelőzheted a vázrendszer túlterhelését, a tartáshibák, gerincdeformálódás, lúdtalp kialakulását.
Az élénk mozgás serkenti a vérkeringést, növeli a tüdő térfogatát, erősíti a szívizmokat, növeli a kicsik teherbíró képességét.
A hideg és a meleg levegő váltakozása összehúzódásra és kitágulásra készteti, ezáltal edzi az érrendszert. Egyáltalán nem nő a megfázás veszélye, inkább ellenállóbb lesz a gyerek szervezete. A gyors vérkeringés fokozott oxigénfelvételt jelent, ez az agytevékenységet is serkenti.
A kisgyerek mozgásigénye összhangban van az első évek agyfejlődésével: az idegsejtek összekapcsolódása, az ideghálózat kialakulása ekkor a legintenzívebb, az agy oxigénszükséglete is nagyobb. Nagyobb térben jobban fejlődik a gyerek térérzékelése, térlátása, az idegrendszerre a nyílt horizont és égbolt egyértelműen jó hatással van.
Mindezt meg is tapasztalhatod: ha a néhány órás kiadós séta vagy hancúrozás a napirendetek része, jobb lesz a gyerkőc étvágya, jobban alszik, és kevesebbet nyűgösködik. Nem utolsó szempont, hogy neked is jót tesz, és érdekesebben telik a nap.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék