Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Röptében pelenkázunk

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 27. | Frissítve: 2019. július 29.

Forrás: Kismama magazin

Egyre nehezebb a pelenkacsere: a kisgyerek egy másodpercre sem marad nyugton, különösen nem háton fekve. Ne ragaszkodjunk a pelenkázóhoz és a hanyatt fektetéshez! Mindig készítsük a szükséges holmit oda, ahol ténylegesen tisztába tesszük majd.

Röptében pelenkázunk

Sokszor jobb a földön, mint a pelenkázón. Előre nyissuk ki a csapot, és állítsuk be a víz hőfokát, ha le kell öblítenünk a kakis popsit. Az előkészületek sokszor tovább tartanak, mint maga a pelenkázás. Különböző módszerekkel próbálkozhatunk:
- Figyelemelterelés
Egy idő után minden érdekesség elveszti varázsát, ezért újabbakat kell bevetnünk. Néhány ötlet: pici színes könyv, zenélő játék, kavicsokkal teli zörgős műanyagflakon a baba kezébe, végső esetben szájharmonika, síp, duda a saját szánkba, miközben kezünkkel dolgozunk, szilveszteri csörgő csigaszarv a fejünkre, piros krumpliorr.
- Vonjuk be őt is!
Ha legalább egy kicsit is hajlandónak mutatkozik az együttműködésre, érdemes ezzel próbálkoznunk. Hagyjuk a földön, hadd hozza ő oda az új pelust, törlőkendőt, krémet. Próbálja levenni maga a használt pelenkát (ha nem kakis). Kérdésekkel segítsük az új pelus felvevésében: hol az eleje, hol a popsija, hol csukjuk be.
- Játék lesz belőle!
Az igen mozgékony kicsikkel változtassuk bunyóvá a pelenkázást. Játékosan kergessük meg, kapjuk el, csináljunk úgy, mintha nem sikerülne rögtön levenni róla a használtat. Végül a nagy óriás leteperi a kis törpét a földre, kinyújtott lábait combjaink közé vesszük, és miután villámgyorsan alácsúsztattuk és ráragasztottuk a pelust, hátunkra fekszünk: jaj, mégis a törpe győzött! Megadjuk magunkat, hagyjuk, hogy ránk másszon.
Kapcsolódó cikkeink pelenkázás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék