Reggeli újdonságokkal
Szerző: W. Ungváry Renáta
2011. október 3. | Frissítve: 2015. szeptember 30.
Forrás: babaszoba.hu
Lepd meg a családot azzal, hogy se felvágott, se sajt, csak finom kencék a kenyérre friss, ropogós zöldségekkel. A változatosság színt visz a reggeli rohanásba!
h i r d e t é s
A felvágottak, amelyek hagyományos részei a reggelinek, többnyire nagyon zsírosak, és rengeteg sót, adalékanyagot tartalmaznak. Jól teszitek, ha csak kivételesen esztek ilyesmit. Kevesebb pénzből sokkal jobbal is jóllakhattok. A különféle házi pástétomok ezerfélék lehetnek, nézzük, hogyan készülnek!
A répakrémhez ezenkívül: 25-30 deka nyers, friss répa, egy kicsi fej hagyma, néhány rukkolalevél, jódozott só
A szardíniakrémhez ezenkívül: 20 deka szardínia, 5 deka darált dió, egy teáskanál szezámolaj, egy teáskanál hagyományos erjesztésű, cukormentes szójaszósz
Hozzávalók négy személynek
négy teljes kiőrlésű kifli vagy zsemle, egy doboz zsírszegény joghurtos vajkrém, egy citrom leveA répakrémhez ezenkívül: 25-30 deka nyers, friss répa, egy kicsi fej hagyma, néhány rukkolalevél, jódozott só
A szardíniakrémhez ezenkívül: 20 deka szardínia, 5 deka darált dió, egy teáskanál szezámolaj, egy teáskanál hagyományos erjesztésű, cukormentes szójaszósz

Fotó: Rátkai Éva
Répakrém
Tedd aprítógépbe a megtisztított répát, és őröld egészen finom állagúra a hagymával együtt. Keverd össze a vajkrém felével, a citromlé felével és az apróra vágott rukkolával.Szardíniakrém
Törd össze villával a haltesteket, és keverd össze a vajkrém másik felével, a citromlével, a darált dióval, a szezámolajjal és a szójaszósszal.Vágd fel egészen vékony karikákra, szeletkékre a kiflit vagy a zsemlét, pirítsd meg, és ezekre kenjétek a krémeket.
Hozzászólások