Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Rákkeltő anyagot találtak Ikea-bútorokban

Szerző: Babaszoba.hu

2017. november 22.

Forrás: Index.hu

Egy technológiai hiba miatt mérgező anyag került az IKEA egyes termékeibe. Az IKEA vizsgálata szerint a szennyezett termékek nem kerültek Magyarországra.

Rákkeltő anyagot találtak Ikea-bútorokban

Rendkívül mérgező diklórbenzol-tartalmú alapanyag felhasználásával készült termékek kerültek forgalomba több IKEA áruházban is. A BASF német vegyipari cég látta el alapanyaggal az IKEA-t. Az IKEA azonnal leállította az érintett bútorok árusítását. A vásárlók visszaválthatják a termékeket - írja az Index.
A diklórbenzol erősen rákkeltő anyag, károsítja a szemet és a bőrt, valamint légzőszervi megbetegedést is okoz.
A BASF közlése szerint a diklórbenzolt augusztus 25. és szeptember 29. között alkalmazta, a hiba a gyártási folyamat közben történt. 7500 tonnányi termék gyártását érintette.
Az IKEA több országban (Hollandia, Belgium, Norvégia, Franciaország, Svédország és Dánia) azonnal leállította több modell gyártását.
Az érintett bútorok a MORGEDAL, MATRAND, MYRBACKA, HÖVÅG, HAFSLO és HYLLESTAD termékcsaládba tartozó egyes termékek, illetve a HOLMSUND, EKERÖ, FRIHETEN, STRANDMON, KLIPPAN, VALLENTUNA, EVERTSBERG és KIVIK termékcsaládba tartozó egyes termékek.
Az IKEA közölte, hogy vizsgálatuk szerint a szennyezett termékek nem kerültek magyarországi áruházakba. Így nem hívja vissza a termékeit Magyarországon. Azt is közölték, hogy az IKEA minden termékében tiltja a diklórbenzol felhasználását, ezzel együtt a megnövekedett diklórbenzol szintnek semmilyen egészségügyi kockázata nincs, a magyar vásárlókat nem érinti semmilyen veszély.
Az IKEA közleményében azt írja, hogy bárki, aki a közelmúltban, illetve ezt követően a fent felsorolt termékek bármelyikéből vásárolt nem szenvedhetett semmilyen egészségügyi kárt, a termékek biztonságosak, senkire nem jelentenek veszélyt, így az IKEA ezen termékeit nem hívja vissza itthon.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Üdvözlünk a kisgyermekkorban! (X)

Az utóbbi időben rengeteg "első" alkalmat ünnepeltetek. Az első lépések, az első szavak, az első önálló kanál használat és a babád első születésnapja. Gratulálunk - egyéves korban a babád hivatalosan már kisgyermek!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék