Kisgyerek

Programajánló hétvégére

Ismét összegyűjtöttünk néhány izgalmas programot a hétvégére, válogassatok belőlük!
2013. Április 19.

Az aranyhajú királylány

Bábszínház várja a kicsiket kézműves-foglalkozással, kaláccsal és kakaóval április 21-én.Volt egyszer egy királylány. Benne ült a nagy szomorúságban. Ottan szomorkodott eleget. Nézegette magát a tükörben, s ettől még szomorúbb lett. Megsimogatta kopasz fejét, és azt mondta: Jaj. Mígnem aztán felteszek egy találós kérdést: vajon a mesének miért az a címe, hogy aranyhajú királylány? Bizony, a királylánynak valahogy szép aranyhaja lett. Valaki valahogy nem segített, valaki meg valahogy segített neki. S a királylány szívéből kisomfordált a szomorúság, és helyette beköltözött a nem-mondom-meg-mi. Így éltek boldogan.

Jegyár: 1200 Ft

Helyszín: Bethlen Téri Színház

Budapest VII., Bethlen Gábor tér 3.

Időpont: 10.00

Forrás: http://www.bethlenszinhaz.hu

Programajánló hétvégére

Bogyó és Babóca újabb kalandjai

Ti is szeretitek Bogyó és Babóca kalandjait? Ha igen, menjetek el április 21-én vasárnap a Millenárisra, és hallgassátok meg, ahogy Bartos Erika mesél és vetít a legújabb könyvéből, amelyben a két barát társasozik és tojást fest.

Helyszín: Millenáris

Budapest II., Kis Rókus u. 16-20.

Időpont: 10.00

Forrás: www.bartoserika.hu

Programajánló hétvégére

Meghökkentő jelenségek – Érzékszervek

Annak hiszünk, amit látunk, hallunk, aminek érezzük az illatát, az ízét, vagy kitapogatjuk formáját, felületét. Rábízzuk magunkat érzékszerveinkre, pedig néha tréfát űznek velünk, észrevétlenül veszik át tetteink fölött az irányítást: fülünk csengeni kezd, szaglásunk „tanácsára” szerelemre lobbanunk, mozdulni látszik egy állókép… Az interaktív kiállításon a szervezők bemutatják az érzékszervek kialakulását és működését, rég elfeledettnek hitt illatokat idéznek meg, ízelítőt adnak az illúziók világából. Választ keresnek számtalan meghökkentő jelenségre, többek között arra, mi az oka a déjà vu érzésnek, a különféle fóbiáknak, és tanulhatók-e a nyelv akrobatamutatványai. A kiállítás 700 négyzetméteren, játékkal és ajándékkal is várja a látogatókat. Belépéskor játéklapokat kaptok, melyen fejtörőket oldhattok meg. A kiállítás április 21-én zár, igyekezzetek, hogy ne maradjatok le!

Belépőárak: felnőttjegy 1450 Ft, gyerek- és nyugdíjasjegy 1250 Ft, családi jegy 4950 Ft

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Budapest XIV., Városliget, Vajdahunyadvár

Nyitva tartás: 10.00-17.00

Forrás: www.mezogazdasagimuzeum.hu

Programajánló hétvégére

Varázslótanoncoknak

Nálatok is mindig is elbűvölte a gyerkőcöket a bűvész a színpadon? Álmodoznak arról, hogy egyszer ők is bűvészek lesznek? Az első Bűvészszínház április 20-án lehetőséget nyújt a résztvevőknek, hogy megtanuljanak 10 trükköt. A Legyél te is varázsló! című program alatt a Bűvészszínház oktatója – Damien White, a színház egyik alapítója – először bemutatja a trükköket, majd lépésről lépésre el is magyarázza őket.

8-10 éves kortól ajánlott.

Belépőárak: 6000 Ft (korlátozott számban, előadásonként 20 fő)

Helyszín: Bűvészszínház

Budapest, VIII., Bezerédi u. 19.

Időpont: 17.00

Forrás: www.buveszszinhaz.hu

Programajánló hétvégére

Föld Fesztivál 2013

Az idei évben is számos programmal várja az Állatkert az érdeklődőket a Föld Fesztivál keretében, április 20-tól 24-ig! Vetélkedők, madármegfigyelés, fészektapogató, ökológiai lábnyom kiszámítása – és ez csak néhány az izgalmas kínálatból.

Belépőárak: felnőttjegy 2500 Ft, gyerek- és nyugdíjasjegy 1800 Ft, családi jegy 7300 Ft

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert

Budapest, XIV., Állatkerti krt. 6-12.

Nyitva tartás: 9.00-18.00

Forrás: www.zoobudapest.com

Programajánló hétvégére

Buborékország lakói

Április 20-án szappanbuborék-fújásra várják a gyerekeket a Noha Stúdió és Alkotóműhelybe. A szappanbuborékok oda is eljutnak, ahova az emberek nem. Menjetek, hogy a gyerekek megismerkedjenek buborékország lakóival! Ehhez természetesen mindenféle buborékfújót készítenek a kicsik, minit és óriást, többlövetűt és olyat is, ami színes buborékot fúj.

Belépőárak: 1200 Ft (csak gyerekeknek)

Helyszín: Noha Stúdió és Alkotóműhely

Budapest XIII., Pozsonyi út 12.

Időpont: 10.00-13.00

Forrás: www.nohastudio.hu

Programajánló hétvégére