Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Óvatosan a trambulinnal 6 éves kor alatt!

Szerző: Pataki Gabriella

2017. július 25.

Forrás: babaszoba.hu

Nincs olyan kisgyerek, aki ne szeretne ugrálni. Valószínűleg a te gyermekednek is a trambulin az egyik kedvenc játéka a játszóházban, sőt, talán még otthon is van nektek egy a kertben.

6 éves kor alatt nem ajánlott a trambulin


A trambulinon való ugrálás kétség kívül nagyon jó móka, de nem árt tisztában lenni a játék veszélyeivel. A blogs.babycenter.com-on egy édesanya megdöbbentő dologról számolt be, elmesélte, hogy a 3 éves kisfia trambulinozás közben sérült meg. A kisfiú szörnyű balesetet szenvedett ugrálás közben, amikor elesett. Eltört a combcsontja.
Szülőként nagyon fontos tisztában lenned azzal, hogy a kisgyerekek csontjai még nem olyan erősek, hogy ellenálljanak a sokszor ismétlődő nyomásnak, mely ugrálás közben éri őket. A szakemberek 6 éves kor alatt éppen ezért nem ajánlják a trambulin használatát. Addigra már kellőképpen megerősödnek a csontok ahhoz a fajta ugráláshoz, amit a trambulin nyújt a gyerekeknek.
Különösen akkor veszélyes a trambulinozás, ha nem egyedül használja egy kisgyermek. Egy játszóházban előfordul, hogy egyszerre több gyerek is ugrál ugyanazon a trambulinon, kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt. Ha egy nagyobb gyerek nagyobbat ugrik, sajnos megtörténhet, hogy a te kisgyermeked csontja törik el esés közben a nagyobb erőhatástól. A védőháló és a trambulin egyéb biztonsági felszerelései nem nyújtanak védelmet az ilyen jellegű sérülések ellen. Sajnos előfordulhat, hogy a vidám játék a kórházban ér véget combcsonttörés, nyaki- vagy gerincsérülés miatt.
Ha fontos számodra a kisgyermeked egészsége és épsége, ügyelj arra, hogy csak akkor ugráljon a trambulinon, amikor egyedül van, és akkor se sokáig. De a legjobb, ha biztosra mész és megvárod az orvosok által javasolt 6 éves kort, amikortól már veszélytelenül használhatja a trambulint.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Hogyan őrizhetik meg a kismamák a bőr szépségét a várandósság alatt és után? (X)

A várandósság alatt gyakran előfordul, hogy a kötőszövet túlságosan megnyúlik (különösen a has, mellkas és a csípő tájékán), amely terhességi csíkok formájában láthatóvá válik.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék