Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ökojátszótér a Margitszigeten - képekkel!

Szerző: Babaszoba.hu

2011. szeptember 27.

Forrás: MTI- babaszoba.hu

Bár szerkesztőségünk tagjai szerint a Margitsziget maga egy jó nagy ökojátszótér, az élmény úgy tűnik, fokozható.

A játékok természetes anyagokból készültek, és megfelelnek az EU előírásoknak.


Ha az Árpád hídon sétáltok be a szigetre, érdekes változást fedeztek föl. A fák között új színfoltként megtalálhatjátok az ország egyetlen ökojátszóterét, melyet csütörtökön adtak át hivatalosan.

Ismeretterjesztő tábla, napelemes
lámpa és térfigyelő kamera.

A megnyitón Tarlós István főpolgármester felelevenítette a múlt játszóteres élményeit, joggal merült fel a gondolat: "kis túlzással nehezen érthető, hogyan élhették túl ép bőrrel gyermekeink a hetvenes-nyolcvanas éveket". Gyakorló anyákként üzenjük: nem élték túl ép bőrrel, mindannyian fel tudunk idézni egy-egy ragtapaszos kalandot, van, aki sebészeten, kórházban kötött ki. A mai játszóterek már jóval biztonságosabbak, emellett más feladatot is felvállalhatnak.A városvezető a margitszigeti játszótér fontos jellemzőinek nevezte az oktató-nevelő szándékú játékokat, berendezési tárgyakat. Hangsúlyozta, hogy "a környezettudatos városi életformára nevelést nem lehet elég korán kezdeni, és sosem késő elkezdeni".
Karin Olofsdotter, Svédország budapesti nagykövete arról számolt be, hogy a játszótér megépítése egy nagyobb projekt, a Green Sweden 2011 része, amely a svéd fenntartható megoldások magyarországi meghonosításáról szól.

Környezetbarát anyagokból

A diplomata elmondása szerint a játszóteret környezetbarát anyagokból, környezetbarát módszerekkel építették. Az erről szóló információs táblákon feltüntették az adott anyagok eredetét, történetét, lebomlási folyamatát, így a téren a felnőttek is sok újdonságot tanulhatnak - magyarázta a nagykövet. Az ökojátszótér építése a budapesti svéd nagykövetség, a svéd kereskedelmi kirendeltség, valamint hét svéd vállalat partnerségével létrehozott programsorozat egyik állomása, amelyet a fővárosi önkormányzattal, a Green City Tanáccsal, valamint a Környezeti Nevelési Egyesülettel együttműködve valósítottak meg.

Igen, van WC, reggel 7-től este 7-ig.
Ezzel az egész szigeten javult a helyzet!

Az ökojátszótér a Margitsziget északi részén, az Árpád híd és a parkoló közötti területen kapott helyet. A projekthez a svéd kereskedelmi kirendeltség 10 millió forint értékben ajándékozott játszótéri eszközöket, a főváros nettó 22 millió forinttal járult hozzá a kivitelezéshez.

Babaszoba:

Kémeink jelentették, hogy nem csak egy szuper új játszótérrel gazdagodott a sziget, de új kulturált illemhellyel is. Csak a kisgyerekes családok tudják, mekkora kincs ez!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék