Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nyugtató, ami a baba bőrén át hat

Szerző: Babaszoba.hu

2011. szeptember 6. | Frissítve: 2017. augusztus 2.

Forrás: babaszoba.hu

Bárcsak lenne a kezem ügyében valami, amivel megnyugtathatnám! - fakad ki sok anya síró, hasfájós babájával ölében. Van ilyen. Pár órás tanulással, gyakorlással te is birtokolhatod. Ez a babamasszázs.

Pár órás gyakorlással bárki kitanulhatja a babamasszázs rejtelmeit

Nem könnyű a rengeteg tanács közt eligazodni. Az egyik orvos azt mondja, három óránként etess, azért fáj a pici hasa, mert túl gyakran szopik. A másik azt, hogy adj neki teát. A védőnő hasfájás elleni oldatot javasol, a nagynénéd meg azt mondja: hagy sírni, hadd erősödjön a tüdeje!
Nehéz eligazodni, főleg úgy, hogy eláraszt a kétségbeesés, és valahol ösztönösen érzed: ez így nem elfogadható, nincs rendben, hogy a baba ennyit bömböl. Bizonyára a te kezedben van a kulcs, csak segítsen valaki megtalálni! Eláruljuk: több kulcs is van, és igen: éppen a te kezedben van az egyik.

Ősrégi mozdulatok

Jó húsz éve már Európában is fölfedezték, ami Indiában és más természetközeli népek által évezredek óta ismert, és elfogadott: a baba érintése, ölelése, masszírozása az egyik legjobb varázslat, amivel meg tudod nyugtatni a picit. Ott, ahol az érintés a felnőttek között is megszokott, elengedhetetlen kommunikációs eszköz, az újszülöttet is gyengéd érintésekkel fogadják. Minden lány megtanulja édesanyjától a csecsemőmasszázs mozdulatait, ismerik azokat a növényeket, melyek olaja még kellemesebbé teszi a gyöngéd érintést. Ma már a mi kisbabáinknak sem kell kimaradniuk ebből a csodából, hiszen bárki megtanulhatja.

Neked is jót tesz!

Akár hiszed, akár nem, nem csak a baba nyűgössége múlik el, ha értő kezek masszírozzák, de az is boldogabb lesz, aki masszíroz. Kimutathatóan megemelkedik a boldogsághormonként ismert oxitocinszint mamában és babában egyaránt a masszázs idején. Érdemes tehát megtanulni!
Különböző tanfolyamokon, kényelmes, barátságos, bababarát környezetben sajátíthatják el az érdeklődők a csecsemőmasszázzsal kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudnivalókat. Van olyan oktató is, aki házhoz megy, és a család otthonában tanítja meg a technikát. Ha szeretnéd, könyvből is megtanulhatod. Létezik olyan tanfolyam, ahol egyedül, vagy családi körben tudod megtanulni a csecsemőmasszázst.
Nézd meg így csinálják Indiában!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék