Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nyers hússal eteti kisfiát a korábban vegán anya

Szerző: Babaszoba.hu

2019. július 17. | Frissítve: 2021. február 18.

Forrás: 24.hu

A német anya élete nagy részében vegetáriánus, majd vegán volt, kisfiát nyers hússal táplálja, gyümölcsöt ritkán, zöldséget pedig szinte egyáltalán nem ad neki.

Nyers hússal eteti kisfiát a korábban vegán anya
Gloria Zasso még 12 évesen morális okokból hagyott fel a húsevéssel és vegetáriánus lett. Később azonban sokszor lett beteg, gyenge volt az immunrendszere, végül hallgatott azokra, akik azt tanácsolták neki, hogy hagyjon fel teljesen az állati eredetű ételek fogyasztásával, így Gloria vegán lett. Jobban is lett, nem volt gyakran beteg, de mindez csak addig tartott, amíg meg nem született kisfia.
Három héttel a szülés után olyan iszonyatos ízületi fájdalmai voltak, hogy még arra sem volt képes, hogy fogat mosson. Az orvosok reumatoid artirisszel diagnosztizálták. Ez egy autoimmun betegség, melynek során az immunrendszer az ízületek sejtjeit támadja meg. Gloriának kemoterápiás tablettákat ajánlottak, de nem ő más megoldást keresett: rájött, hogy nem tesz jót az egészségi állapotának a vegán életmód. Fokozatosan kezdett visszatérni az állati eredetű táplálékokhoz. Ahogy elkezdett húst is enni, állítása szerint egyre jobban lett és megszűntek a fájdalmai.
"Egy marhaszelet megevésének már a gondolatától is hánynom kellett, de tudtam, hogy mindent meg kell tennem annak érdekében, hogy jobban legyek" - idézi a nőt a 24.hu a Mirror cikke nyomán. Időnként azonban még mindig komoly fájdalmai voltak, ekkor talált rá a nyers hús diétára, amit sokan ajánlanak autoimmun betegségek ellenszereként. Gloriának bejött a diéta: sokkal jobban lett, nem szedi a gyógyszereit.
Gyógyszerként tekint a húsra, amit továbbra sem szeret. A diétával igyekszik a lehető legkevesebb kárt okozni: soha nem vesz nagyipari termékeket, a húst kizárólag helyi hentesektől vásárolja, igyekszik az állat minden porcikáját megenni, hogy ha már meg kellett halnia, a legapróbb része se kerüljön a szemétbe.
A nyers hús étrendet a férje, Thomas, és a kisfia, Isaac is tartja Gloriával. Reggelire általában marhaszeletet esznek, nyers csontvelőt, vagy nyers marhazsírt. Vacsorára lassan főzött ökörfarkat, vagy báránylapockát, illetve májat, agyvelőt, vesét nyersen, apróra vágva.
Férje és kisfia is teljesen egészségesek. Az anya ennek ellenére rengeteg kritikát kap az interneten, amiért nyers hússal eteti a kétéves fiát, gyümölcsöt csak ritkán, zöldséget pedig szinte soha nem ad neki. Gloria azonban úgy gondolja, amíg a gyermeke egészséges, energikus, nem érdekli mások véleménye.
Kisfia szinte csak nyers húst eszik
Dr. Daniel O'Shaughnessy, londoni dietetikus szerint, a nő rostban szegény étrendje nem egészséges, különösen egy gyerek számára nem az.
"A gyerekeknek szükségük van növényi tápanyagokra is az egészséges fejlődéshez, és növekedéshez. De nem ajánlanám ezt az étrendet azoknak sem, akik reumatoid artirisz okozta fájdalmaktól szenvednek. Azt tanácsolom nekik, hogy mindenképp kérjenek orvosi segítséget, mielőtt megváltoztatnák az étrendjüket."
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék