Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nyáron sem szabad könnyedén venni a vírus terjedését a WHO szerint

Szerző: Babaszoba.hu

2020. július 30.

Forrás: Haon.hu/Infostart.hu

Nyáron sem szabad könnyedén venni a koronavírus terjedését, mert a kórokozó nem viselkedik az influenzához hasonlóan szezonálisan - hívta fel rá a figyelmet kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Nyáron sem szabad könnyedén venni a vírus terjedését a WHO szerint (Fotó: Getty Images)
"Az emberek még mindig évszakokban gondolkodnak, pedig azt kell észben tartani, hogy ez új vírus és másként viselkedik, mint a korábbiak" - idézte Margaret Harrist, a WHO szóvivőjét a Haon.hu.
Harris egy genfi virtuális sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy: "Az első hullámban vagyunk. Ez egy nagy hullám lesz. Kicsit ingadozik majd. Le kell szorítanunk, hogy csak bokáig érjen" - idézte az Infostart.hu a szóvivőt, aki az Egyesült Államokban megnövekedett fertőzésekre utalva éberségre intett, és óvott a tömegrendezvények megtartásától és látogatásától.
A WHO fél éve minősítette pandémiának a később Covid-19 néven elhíresült betegség okozta járványt: azóta világszerte több mint 16,7 millió megbetegedést regisztráltak, több mint 660 ezer ember életét követelte a járvány. A betegségből közel 10 millió ember gyógyult fel a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék