Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nincs ezzel a gyerekkel baj, csak ha ott van az anyja

Szerző: Babaszoba.hu

2018. február 21. | Frissítve: 2019. szeptember 28.

Forrás: divany.hu

Másokkal, máshol kisangyal a gyereked, de ha te is jelen vagy, rosszalkodik, hisztizik? Ez nem kudarc, sőt, az egyik biztos jele annak, hogy valamit nagyon jól csinálsz.

Jó jel, ha a társaságodban engedi ki a gőzt
Sokan ismerik azt a helyzetet, hogy a gyerek az óvodában, nagymamánál vagy a kettesben az apával kisangyalként viselkedik, míg az anya társaságában nem lehet vele bírni, hisztizik, toporzékol és egy igazi rosszcsonttá válik.
A Creative & Healthy Family szerint - amit a Dívány szemlézett- ennek az az oka, hogy a gyerekek sokszor csak anyjuk társaságában érzik magukat igazán otthon, biztonságban. A jelenség mögött az áll, hogy a gyerek az egész napi fáradtságát és frusztrációit végre kiadhatja, az anya egyfajta lelki szemetesláda funkciót tölt be. Ez persze nem könnyű egy anyának, de közben mégiscsak jó érzés, ha tudjuk, hogy a gyerek úgy éli meg, az anyja jelenlétében végre elengedheti magát.
Erre a biztonság és otthonosság érzésre pedig nagyon is szükség van: később pont ettől tudnak majd megbirkózni nehéz helyzetekkel, pont ettől tudnak majd jól funkcionálni érzelmileg is.
Jusson tehát eszünkbe, amikor egy fáradt nap után üvöltöző, hisztiző, durcás gyerekünkkel találkozunk, hogy a gyerek érzelmi fejlődéséhez mindez elengedhetetlen.
Kapcsolódó cikkeink hiszti témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék