Kisgyerek

Nemzetközi adakozás indult a másfél éves Zentéért

Már az összeg harmada összejött a másfél éves izomsorvadással küzdő Zente kezelésére. Az SMA egy nagyon ritka betegség, a reményt adó kezelés nagyon drága, 700 millió forintba kerül.
2019. Szeptember 23.
Nemzetközi adakozás indult Zentéért (fotó: Facebook)

A kisfiú gerincvelői izomsorvadással (SMA) küzd, ez egy nagyon ritka betegség, kezelés nélkül halálos betegségről van szó. Kétféle kezeléssel lehet hatékonyan gyógyítani a betegséget, mindkettő nagyon drága.

A másfél éves Zente kezelése 700 millió forintba kerül, szülei kampányt indítottak, hogy adakozásból tudják fedezni a méregdrága kezelést. Ez egy új terápia, ami valószínűleg hatásos lenne a kisfiúnál. Forintban, fontban és euróban is adakoztak már a családnak, eddig az összeg kb. harmadát sikerült adakozásból összehozni – írja az Index.

Zentéről és a betegségéről film is készült:

Sokan szolgáltatásuk bevételét ajánlották fel a kisfiú gyógyítására, olvastunk a Facebookon műkörmöstől, cukrásztól való felajánlást, de például országosan több kutyakozmetika is összefogott, hogy bevételüket Zentének ajánlják fel. A nagyobb lavinát Mága Zoltán hegedűművész indította el. Amellett hogy 1 millió forintot utal a kisfiúnak, a Facebook-oldalán felhívást tett ki, hogy a nagyobb vagyonnal bíró magyarokat adományozásra buzdítsa:

“Figyelem, 100 leggazdagabb magyar és polgármester-jelöltek! Összefogásra hívok mindenkit, mutassuk meg, milyen nagyszerű emberek vagyunk, mentsük meg együtt a gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő másfél éves kisfiú, Zente életét! Arra kérem az ország 100 leggazdagabb emberét, segítsenek, hogy egy újfajta gyógykezelés segítségével életben maradhasson.”

A poszt hatására már érkezett adomány-ígéret országgyűlési képviselőtől. 

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Index.hu/babaszoba.hu