Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem kell egész nap szórakoztatni

Szerző: Babaszoba.hu

2008. február 5.

Forrás: Kismama magazin

Minél kisebb a gyerekünk, annál erősebben igényli állandó jelenlétünket. Ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan játszanunk, énekelnünk, sétáltatnunk kellene.

Csak akkor tud a játékba merülni, ha biztonságban érzi magát, tehát ha látó-, hallótávolságban tud minket. A gyerekszoba majdnem felesleges, csemeténk úgyis utánunk járkál a lakásban. Legjobb, ha egy-egy kosár játékot elhelyezünk a nappaliban és a konyhában, illetve hagyjuk, hogy a kezébe adható használati tárgyakkal (például lábosok, fakanalak) is foglalatoskodjék. Ha észrevesszük, hogy valami lekötötte figyelmét, ne zavarjuk meg - ilyenkor játszik egyedül. Nem tud még felszólításra játszani, és nem is igen érdekli a játékvilág, őt az igazi, a mi világunk vonzza. A legjobb játék számára, ha utánozhat minket, részt vehet teendőinkben. Akkor szórakoztatjuk tehát legjobban, ha hagyjuk, hogy velünk teregessen, takarítson, mosogasson, főzzön. Adjunk neki néhány zoknit, krumplit, kissöprűt, hadd ügyködjön velük - ilyenkor is egyedül játszik, de mellettünk.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Üdvözlünk a kisgyermekkorban! (X)

Az utóbbi időben rengeteg "első" alkalmat ünnepeltetek. Az első lépések, az első szavak, az első önálló kanál használat és a babád első születésnapja. Gratulálunk - egyéves korban a babád hivatalosan már kisgyermek!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék