Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem is gondolnád, hogy ezek is veszélyeztetik a gyerek hallását

Szerző: Babaszoba.hu

2017. november 29.

Forrás: mindenamihallas.hu

A kisgyerekek hallása védelemre szorul anatómiai okok miatt. Ma már sok szülő tudja, hogy zajos eseményre csak megfelelő védelemmel szabad elvinni a gyerekét.

Mi veszélyezteti a gyerekek hallását?
A kisgyerekek koponyacsontja vékonyabb, a belső fül közelebb esik a külvilághoz, ezért fokozottan érzékenyek a zajokra, külső ingerekre. Hallásuk nagyon érzékeny, ezért ha zajos eseményre, meccsre, koncertre visszük a gyereket, akkor védeni kell a hallását. Minél nagyobb zajnak vannak kitéve, annál nagyobb a valószínűsége a halláskárosodásnak, de emellett stresszt, koncentrációs zavart és alvásproblémát is szülhet a túl hangos környezet.

Ezt hallásvédő eszközökkel tehetjük meg: füldugóval vagy fültokokkal.

Hallásvédő eszköz nélkül 100dB-es vagy annál erősebb zajban maximum 15 percig tartózkodhatna a gyerek. Az emberi beszéd 60dB-es, az ennél nagyobb zaj zavaró lehet a gyereknek. 80 dB-nél nagyobb hangerőnek nem lehetne kitéve egy gyerek.

Egészen kicsiknek nem ajánlott a füldugó használata fulladásveszély miatt. Jobb megoldásnak bizonyul számukra a fültokok használata: tartós, higiénikus és óvja a babát a zajoktól.

Kapcsolódó cikkeink a gyermek hallása témában:


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék