Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem fogyunk a testmozgástól, de tovább élünk, ha edzünk

Szerző: Babaszoba.hu

2016. június 29. | Frissítve: 2016. július 4.

Forrás: Medipress

Egy friss kutatás szerint nem azért érdemes edzeni, mert fogyunk tőle (sőt, igazából ez egy tévhit), hanem a mozgás lényege, hogy a létfontosságú szerveinket körülvevő zsírpárnáktól megszabaduljunk, így tovább egészségesek maradhassunk.

Nem fogyunk a testmozgástól, de tovább élünk, ha edzünk

Hiába vékony valaki, ha abszolút ülő életmódot folytat, és egyáltalán nem edz: ebben az esetben szervei ugyanúgy elzsírosodhatnak, ami a későbbiekben 2-es típusú diabéteszhez és keringési rendelleneségekhez vezethet.
Már csak ezért sem lehet kizárólag a karcsú derék a cél, ha edzeni kezdünk, de közben az is kiderült, hogy a kísérletben résztevők hiába edzettek keményen hat hónapon át, a többség semmit sem fogyott, esetleg csak minimális súlytöbblettől szabadult meg.
Minden jel arra mutat, hogy létezek egy csomó ember, akik a felszínen karcsúnak tűnnek ugyan, de belül zsírosak a szerveik - ezt a zsírréteget nevezzük zsigeri zsírnak, - ami a táplálkozás problémái mellett a mozgásszegény életmódhoz köthető probléma.
A liverpooli John Moores Egyetem és a holland Radboud Egyetem munkatársai 117 frissnek számító kutatás eredményeit vetették össze, míg megállapították: fontos, hogy csökkentsük a kalóriabevitelt túlsúly esetén, de még fontosabb, hogy mozogni kezdjünk, az igazi változást ugyanis az hozza meg idővel.
Kiderült, hogy ha 5 százalékot fogyunk a kalóriacsökkentés eredményeként, a zsigeri zsírból ekkor 13,4 százalék fogy, ezért mindenképpen érdemes folytatni, és testmozgással gyorsítani a megkezdett folyamatot hosszútávú egészségünk érdekében.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék