Kisgyerek

Nem csak kényelemből veszünk készételeket

A készételekben több a kalória, a cukor, a só és a telített zsír, mint a természetes ételekben. Ennek ellenére sok szülő vásárol előre csomagolt készételeket, hogy időt takarítson meg a főzésen.
2017. Január 12.

Mivel az ilyesfajta ételek hosszútávú és rendszeres fogyasztása meglehetősen egészségtelen, a szakemberek azt vizsgálták, miért vásárolnak ilyen termékeket a szülők gyerekeiknek.

A University of Minnesota és a Duke University kutatása szerint a megkérdezett szülők többsége – mintegy 57 százalék – állította, hogy időtakarékosság miatt vásárol fagyasztott termékeket. A helyzet azonnal ennél árnyaltabb: a szülők 49 százaléka egyszerűen szereti ezeket az ételeket, a gyerekek szívesen fogyasztják a termékeket, míg a megkérdezettek harmada azért vásárol ilyen terméket, mert így a gyerek is el tudja készíteni saját vacsoráját. Huszonhét százalék emellett állította, hogy spórolás szándékával vásárol készételeket.

„Fontos tényező a praktikusság, a tény, hogy a gyerekek maguknak is elkészíthetik ezeket az ételeket. Sokan nagyon megszokták ezt az ízvilágot, és a természetes élelmiszerek nem is elégítik már ki ízlésüket. Nagyon sok szülő úgy érzi emellett, hogy nem főz túl jól, ezért jobban jár a gyerek, ha készételt kap” – árnyalja tovább az okokat a kutatást vezető Melissa Horning.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Bébiétel vagy házi koszt?
  • Miért veszed meg?
  • Forrás: Medipress