Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nem csak kényelemből veszünk készételeket

Címkék:

készételek

Szerző: Babaszoba.hu

2017. január 12. | Frissítve: 2017. január 23.

Forrás: Medipress

A készételekben több a kalória, a cukor, a só és a telített zsír, mint a természetes ételekben. Ennek ellenére sok szülő vásárol előre csomagolt készételeket, hogy időt takarítson meg a főzésen.

Nem csak kényelemből veszünk készételeket

Mivel az ilyesfajta ételek hosszútávú és rendszeres fogyasztása meglehetősen egészségtelen, a szakemberek azt vizsgálták, miért vásárolnak ilyen termékeket a szülők gyerekeiknek.
A University of Minnesota és a Duke University kutatása szerint a megkérdezett szülők többsége - mintegy 57 százalék - állította, hogy időtakarékosság miatt vásárol fagyasztott termékeket. A helyzet azonnal ennél árnyaltabb: a szülők 49 százaléka egyszerűen szereti ezeket az ételeket, a gyerekek szívesen fogyasztják a termékeket, míg a megkérdezettek harmada azért vásárol ilyen terméket, mert így a gyerek is el tudja készíteni saját vacsoráját. Huszonhét százalék emellett állította, hogy spórolás szándékával vásárol készételeket.
"Fontos tényező a praktikusság, a tény, hogy a gyerekek maguknak is elkészíthetik ezeket az ételeket. Sokan nagyon megszokták ezt az ízvilágot, és a természetes élelmiszerek nem is elégítik már ki ízlésüket. Nagyon sok szülő úgy érzi emellett, hogy nem főz túl jól, ezért jobban jár a gyerek, ha készételt kap" - árnyalja tovább az okokat a kutatást vezető Melissa Horning.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Tejtartalmú bébiétel a babának?! (X)

A tejszármazékot tartalmazó bébiéteket, babadesszerteket bizalmatlanul fogadják a szülők. Természetesen laktózintolerancia vagy tehéntejfehérje-allergia esetén ezeket az ételeket kerülni kell.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék