Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Nagyot ment egy apa autósülés hackje a közösségi médiában, de szakértők szerint nem követendő példa

Szerző: Babaszoba.hu

2021. október 11.

Forrás: babaszoba.hu

Egy apa úgy gondolta, megtalálta a tökéletes megoldást arra, hogyan ültesse és kösse be gyorsan a gyerekét az autósülésbe, de szakértők szerint nem nevezhetjük biztonságosnak a megoldást.

Nagyot ment egy apa autósülés hackje a közösségi médiában (fotó: Getty Images)
Tudjuk, hogy egy gyereket néha nehéz bekötni az autósülésbe, a szülőnek gyakran legalább részben be kell másznia az autóba, hogy becsatolja a gyereket. A gyerekek pedig mindeközben nyugtalanok, türelmetlenek lehetnek.
Egy apa úgy gondolta, megtalálta a tökéletes megoldást és meg is osztotta az erről készült videót a TikTokon, ami ugyan nagyot ment, de szakértők szerint nem feltétlenül a legbiztonságosabb megoldást választotta. Azt találta ki ugyanis, hogy a csomagtartón keresztül ülteti be a gyereket az autósülésbe, miközben az autó hátsó ülését hátra dönti. Miután becsatolja a biztonsági övet, az visszadönti a hátsóülést így a gyermek az ülésben már egyenesen áll, bár még mindig kissé hátra dőlve.
A videót több százezren látták és rengeteg hozzászólás is érkezett. A kommentelők egy része szerint az apa egy zseni, míg másoknak aggályaik vannak.
@jesseh6969 Reply to @nate.neill Here ya go. #idontdrink but this is the sound y'all wanted. #karen #dadsoftiktok #hondaodyssey #spaceship ♬ Real Men of Genius (Skit) - 4-IZE & Ultra Beast

Mit mondanak a szakértők?

A CDC (Centers for Disease Control and Prevention, Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ) szerint az autósülés használata 71-82 százalékkal csökkentheti a balesetben bekövetkező sérülés kockázatát.
"A terméket biztosan nem így tervezték és tesztelték" - mondta a parents.com megkeresésére Sheena Hill, utasbiztonsággal foglalkozó szakértő. "Ha az autósülés nincs biztonságosan beszerelve, az extra mozgatás nem tesz jót neki. Minden egyes alkalommal, amikor az ülés visszapattan a függőleges helyzetbe, befolyásolhatja az ülés illeszkedését, beleértve azt is, ahogyan az ülés a jármű ülésén helyezkedik el." Hill arról sincs meggyőződve, hogy a szülő ebből a helyzetből biztonságosan be tudja kötni a gyerekét.
"Csak annyira lehet hátra dönteni az ülést, amennyire az ugyanabban az ülésben ülő felnőtt utas számára biztonságos és hatékony lenne" - mondja. "Általában azt mondjuk, hogy csak annyira szabad hátra dönteni, hogy a biztonsági öv jól illeszkedjen". Hill szerint a TikTok-videón látható ülés "valószínűleg túlságosan hátra van döntve".
ha mindenáron szórakoztatóvá akarjuk tenni az autósülés használatot, akkor Genevieve Rivera szerint használjunk olyan trükköket, mint a zenehallgatás, amíg mindenki beköti magát, autós utazásokról szóló könyvek olvasása vagy olyan plüssállat, játék használata, amit a gyerek csak a kocsiban használhat az utazások alkalmával.
(Cikk forrása: parents.com)


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Üdvözlünk a kisgyermekkorban! (X)

Az utóbbi időben rengeteg "első" alkalmat ünnepeltetek. Az első lépések, az első szavak, az első önálló kanál használat és a babád első születésnapja. Gratulálunk - egyéves korban a babád hivatalosan már kisgyermek!

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék