Kisgyerek

Nagynénje mellől rabolták el a 2 éves gyereket

Te mit tennél, ha szinte a karjaidból próbálnák meg elrabolni a gyerekedet, vagy azt a babát, akire vigyázol?
2022. Június 07.
Vannak helyek, ahol egy pillanatra sem engedheted el a kicsi kezét (Illusztráció: Getty Images)

Minden szülő rémálmát élte át egy clevelandi anyuka, aki a The Sunnak elmesélte, hogyan rabolták el a unokahúgát idegenek, miközben a egy autóspiacon voltak.

A kétéves Sadie és nagynénje, Louise Stockdale (35) a teesside-i Redcar Racecourse standjait böngészték, amikor két nő megragadta a kislány kezét.

Louise azt mondja, hogy a nők el akarták rabolni Sadie-t úgy, hogy egyszerűen megpróbáltak elsétálni vele, miközben ő alig két méterre volt tőlük. A kislány sírni kezdett, Lousie pedig szabályosan kitépte a nők kezéből a rémült unokahúgát.

“Rájuk kiáltottam, hogy vegyék le a kezüket a gyerekről. Mit csinálnak?”- meséli a nagynéni, aki meglepődött, hogy a két nő meg sem rebbent, csak továbbsétáltak. Lousie egy pillanatra azt hitte, Sadie azért sír, mert bántották, így gyorsan megvizsgálta a kislányt, ám szerencsére nem volt fizikai baja.

Ezek után érkezett meg Kelly, a kislány anyukája, akivel nekiálltak megkeresni a két támadót. Végül a vásár biztonsági őreinek segítségével tudták kérdőre vonni a gyerektolvajokat, akik bocsánatkérés helyett csak nevetgéltek, és olyanokat mondtak, hogy a kis Sadie gyönyörű.

“A reakciójukból, valamint abból, hogy milyen nyájasan és alattomosan viselkedtek, nyilvánvalóvá vált, hogy többről van szó” – mondja Lousie, aki rendőrt hívott. A hatóságok letartóztatták a két nőt akik azóta már szabadlábon várhatják a vizsgálat végét.

A clevelandi rendőrség szóvivője így nyilatkozott: “Tisztában vagyunk azzal, hogy a Redcar versenypályán történt közelmúltbeli incidens sokakat érdekel, és tudomást szereztünk a találgatásokról, pletykákról is. Megerősíthetjük, hogy a clevelandi rendőrség nem kapott a közelmúltban semmilyen jelentést egymással összefüggő vagy hasonló incidensekről, és egyetlen férfival sem beszéltek és nem fognak beszélni az állítólagos incidenssel kapcsolatban.

A szóvivő azt is hozzátette, hogy a két letartóztatott nőt kihallgatták, és a nyomozás alatt szabadon engedték, de a vizsgálatot még nem zárták le. “A rendőrség figyelmezteti a közösségi oldalak felhasználóit, hogy a történésekről vagy konkrét személyek cselekedeteiről való spekuláció és online kommentálás komolyan veszélyeztetheti a nyomozást és a jogi eljárást.”

Az anyuka egyébként azóta még a közösségi oldaláról is törölte a lánya fotóit, és egyetlen percre sem akarja egyedül hagyni.