Kisgyerek

Mozogjatok együtt!

A közös mozgás nemcsak az anya-gyerek kapcsolatot mélyíti el, de fejlesztheti is kisbabádat, miközben remekül szórakoztok - együtt.
2014. Június 09.

Ha te is éppen azon aggódsz, hogyan fog tudni beilleszkedni a pici a bölcsődébe vagy óvodába, de nem tudod, mivel könnyíthetnéd meg a dolgát, akkor mindenképpen látogassatok el egy játékos, fejlesztő gyerektornára! Bernát Ottilia, a Maya Fitnesz- és Mozgásstúdió Kerekítő foglalkozásvezetőjének segítségével összegyűjtöttük, mit nyerhetnek a legkisebbek és a nagyobbak a közös mozgással.

Kerekítő mondókás móka

Már a pici pár hónapos korában kipróbálhatjátok a Kerekítő foglalkozásokat, ahol egyszerű népdalok, mondókák segítségével erősítheted meg a kapcsolatotokat. Itt a meghitt együttléten van a hangsúly, hogy az öledben ülő babával még szorosabbra fűzhessétek az érzelmi köteléket, többek közt simogatások, cirógatások, pörgés-forgás és levegőbe dobálás segítségével. Emellett bővül a mindennapi mozgási lehetőségek tárháza is, így sétálós, hintáztatós játékokat is kipróbálhattok. Az óra egyik legnagyobb előnye, hogy minden mozgásfajtát dal, mondóka, furulyaszó és különböző népi ritmushangszerek hangja kísér, ami segíti az apróságok ritmusérzékének és beszédkészségének fejlődését.

Kerekítő bábos torna bölcsiseknek

Ha a kicsi már biztos lábakon fedezi fel a világot, akkor jöhetnek az igazi átmozgató feladatsorok. Egy- és hároméves kor között is együtt mozoghatsz szemed fényével, és hogy még élvezetesebb legyen az óra, sok új eszközt is kipróbálhattok. Melyik gyerek fantáziáját ne indítaná be azonnal a nagy ejtőernyő, a mászóalagút, a csúszda, a billenőrács, a padok, az egyensúlyozótölcsér és az óriási labdák? A dalok és mondókák ezúttal is jelen vannak, hogy a visszatérő monotonitás megerősítse az “én ezt már tudom” élményét. A foglalkozások igazi sztárja Kerekítő Manó, egy bábfigura, aki a gyerekek életében történő mindennapi eseményeket, helyzeteket segít barátként feldolgozni.

Minitorna a mozgásfejlődés segítéséért

A bölcsődés-óvodás korosztályban már jöhetnek azok a játékos gyakorlatok, amelyek elősegítik a gyerekek fejlődését, de a hangsúly továbbra is az együttléten, a családias légkörön van. Kipróbálhatjátok a karikát, a babzsákot, a tornabotot, a kötelet, a padot, a kis és nagy labdát. Így a gyerekek olyan helyzetbe kerülnek, amelyet otthon ritkán tapasztalhatnak meg, és az anyukák is ötletet kapnak az otthoni játéktár bővítésére. A csoportos órák kiváló lehetőséget biztosítanak az ismerkedésre, és azoknak a kicsiknek is igazi közösségi élményt nyújtanak, akik nem járnak bölcsődébe – így később könnyebben illeszkedhetnek be az óvodai csoportjukba.

Forrás: Kismama magazin