Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mit nézhet a tévében a gyerek?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. február 7.

Forrás: Medipress

Korábban általános nézet volt, hogy a monitor előtt töltött idő árt a gyerekek fejlődésének.

Ügyelj arra, mit néz a gyermeked


Noha ma sem állítják a gyermekorvosok, hogy a televízió és a számítógép az ideális bébiszitter, már sokan úgy vélik, hogy a képességeket fejlesztő műsorok igenis jó hatással vannak akár a legkisebbekre is.
"Napi szinten médiaközelben vagyunk: így tartjuk a kapcsolatot szeretteinkkel, és - a televízió esetén - így jutunk információhoz. Ha kellő tudatossággal kezeljük az információt, az akár jó hatással is lehet a gyerekekre" - fogalmaz Dr. Sara Lee, a clevelandi University Hospitals Rainbow Babies and Children's Hospital munkatársa.
A szakember szerint fontos, hogy a szülők ne elzárják a gyerekeket a médiától, hanem megtanítsák számukra, hogy hogyan lehet hatékony, egészséges módon információt gyűjteni, tanulni és szórakozni a különféle formátumok segítségével.
Lee szerint a 18 hónapos vagy annál fiatalabb gyerekek egyáltalán ne üljenek gép elé, kivéve, ha rokonokkal videócsetelnek. A 18 és 24 hónapos kicsik számára már a képességfejlesztő tévéműsorok és online applikációk ajánlottak. A 2 és 5 év közötti gyereknek napi maximum egy óra képernyő előtt töltött idő javasolt, míg a 6 év fölötti gyerekek esetében fontos, hogy a szülő folyamatosan figyelje, hogy a gép előtt töltött idő nem árt-e a kicsik társas képességeinek és aludni is nyugodtan tudnak.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék