Kisgyerek

Mit játsszunk odakint?

Unalmas sétálni, valami mozgalmasabbra, vagy éppen nyugodtabb tevékenységre vágytok? Neked írtuk le ötleteinket.
2011. Május 16.

A szabadban is lehet benti játékot játszani

Ugyanazt, amit bent!

Ha nyugisabb típus vagy, egyszerűen csak telepedj ki a gyerkőccel a zöldbe. Kint is lapozgathatsz vele gyerekújságot, rajzolhat krétával, vagy befestheti a köveket, így legalább nem a lakásban maszatol.

Hajtogassatok hajót, csákót, és szedje tele őket kavicsokkal, virágokkal. Nézzétek, hogyan szaladnak a felhők az égen, találgassátok, melyik mire hasonlít. A természet rengeteg apró látnivalót kínál, fejleszti a kicsit, ha önállóan és kötetlenül figyelhet meg valamit. Hagyd, hogy kedvére turkáljon, bogarásszon, amíg te pihensz.

Vedd sportosra!

Ha bicikliülésbe rakod, és séta helyett tekersz, még erősödhetsz is levegőzés közben. Nem könnyű gyereküléssel egyensúlyozni, először légy óvatos, hamarosan belejössz! Bemelegítő könnyű fokozat után állítsd a váltót nehéz fokozatra, majd ismét lazíts. Amíg a gyerek játszik, végezz például intimtornát, hogy erősödjenek a gátizmaid. Jól jöhet egy kis nyújtózkodás is!

Menj társasággal!

Nincs időd, hogy beülj a valahova a barátnőddel, vagy találkozz a volt osztálytársaddal? Dumcsizzatok levegőzés közben, feltéve, hogy ő is magával hozza hasonló korú gyerekét. Így nem zavarnak a kicsik, és nektek is gyorsan telik az idő. A nagyinak sem árt egy kis séta, amikor meglátogat titeket, de csatlakozhatsz valamilyen családos klubhoz vagy egyesülethez is.

Válassz új terepet!

Ha meguntad a játszóteret, keress másikat! Jó időben messzebbre is mehetsz, hétvégén akár egész napos kirándulást is vállalhattok. Erdei játszótér, vadaspark, vízpart, libegő, kisvasút – élmény a gyerkőcnek, és az első néhány alkalom után te is kedvet kapsz az egész családot megmozgató programhoz. Az interneten rengeteg ötletet találsz a kiránduláshoz.

Kapcsolódó cikkek kinti játék témában:

Forrás: Kismama magazin