Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mit fejleszt a gyűrűpiramis?

Szerző: Kiss Virág

2018. október 17. | Frissítve: 2021. január 5.

Forrás: babaszoba.hu

A gyűrűpiramis egy rendkívül egyszerű, mégis igen sok területet fejlesztő játék, amely nem hiányozhat egyetlen gyermek szobájából sem.

Mit fejleszt a gyűrűpiramis?
Rakosgat? Gyűjtöget? Halomba és egymásra pakol? Légy türelmes vele! A tárgyak összegyűjtése, rendszerezése a gyermekek fejlődésének természetes része. Ahogy a tárgyakat, játékokat összeszedik és csoportosítják a kisgyermekek, jól tükrözi a fejükben zajló történéseket. A gyerkőcök maguktól igyekeznek felfedezni és kitalálni a világ működését, és ebben kiválóan segítenek nekik az egymásra pakolható, egymásba illeszthető és szétszedhető játékok is.
A babák 12-18 hónapos koruk között már stabilan ülnek, és képesek két kezükkel egyszerre játszani, fogni, pakolni, manipulálni. Ez idő tájt 2-3 formát, építőelemet már egymásra tudnak tenni, és akár kisebb-nagyobb karikákat rúdra tudnak illeszteni.

Használd a baba fejlődése kalkulátorunkat, hogy nyomon tudd követni kisbabád fejlődését!

A gyűrűpiramis, amely számtalan variációban, színben megvásárolható, egyike a gyermek legkorábbi játékainak, ami szétszedhető, összerakható emiatt pedig a kíváncsi gyerkőcök nagy kedvence lehet. A játék lényege, hogy a különböző méretű és színű gyűrűket növekvő sorrendben kell a gyermekeknek felrakni egy talapzatra rögzített rúdra vagy kúpra.

Mit fejleszt?

A gyűrűpiramis használatával a gyermek szem-kéz koordinációja, koncentrációja, gondolkodása és térbeli észlelése is fejlődik. A gyűrűpiramis megismerteti vele a színeket és formákat, a különböző méretű gyűrűk segítségével pedig fejlődik logikája, hiszen megtanulja megkülönböztetni a kisebb-nagyobb méreteket és a sorrendiséget.
A gyűrűpiramis egyúttal a finommotorikus készségeket is kiválóan fejleszti, hiszen használatával ügyesedik a baba keze is.
A játék nagy előnye, hogy a megoldás kontrollját is tartalmazza, hiszen a gyermek, ha játék során észleli, hogy rosszul helyezte fel az elemeket, korrigálhat is azonnal.
Kapcsolódó cikkeink a gyermek fejlődése témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Legkeresettebb címkék