Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mindent a maga idejében

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 27.

Forrás: Kismama magazin

Sajnos már a homokozóban elkezdődik a versengés a szülők között. Saját hiúságuktól vezérelve bizonygatják gyerekük fejlettségét, okosságát, érettségét. Az óvodában aztán folytatódik és fokozódik a versenyfutás...

A modern szülők úgy gondolják, minden lehetőséget meg kell ragadniuk gyerekük fejlesztésére, így már óvodáskorban tanfolyamokra, szakkörökre hurcolják őket. A háttér-televíziózás mellett felnövő gyerekek rengeteg olyan ismerethez jutnak, amiket nem értenek, nem tudnak feldolgozni. A jövő kihívásaira a sok külön program helyett a gondtalan gyerekkor, a kötetlen játék, a bőséges mozgás és a gazdag emberi kapcsolatok készítik fel a legjobban.
- Mindig a gyerek képességének megfelelő játékot vegyünk, ami "majd jó lesz későbbre", azt tegyük el addig.
- Az egész napos óvodai elfoglaltság mellett elegendő egy hétvégi program, félnapos óvoda mellett ezenkívül legfeljebb két délutáni elfoglaltság fogadható el.
- Mindig részesítsük előnyben a mozgást, a szabadtéri programokat, a kötetlen játékot, a barátokkal való találkozást, és csak ezután kapcsoljuk be a tévét, menjünk sakktanfolyamra, zeneoviba.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák

Legkeresettebb címkék