Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mindent a kéznek, semmit a szemnek

Szerző: Babaszoba.hu

2008. január 22. | Frissítve: 2015. december 10.

Forrás: Kismama magazin

Könnyedén készíthetünk olyan játékot, amivel a tapintást fejleszthetjük. Még az is kiderülhet, hogy mi is fejlődhetünk...

- Keressünk otthon különböző felületű anyagokat, például hullámpapírt, bársonyt, dörzspapírt, zacskót, szőrmét. Vágjunk ki mindegyikből két-két egyforma méretű darabot, és rejtsük vászonzacskóba valamennyit. Rázzuk jól össze, és indulhat a keresgélés: csukott szemmel kell megtalálni az egyforma tapintású párokat.

Színesíthetjük a játékot, ha a következő körben csak a párok egyik darabját rakjuk a zsákba, a másikat pedig lefordítva az asztalra. Egyet felfordítunk - csak megnézni szabad -, és a párját a zsákból tapintás útján keressük elő.

Kössük be a gyerekek szemét!


Varrjunk könyvecskét különböző maradék textíliákból. Bekötött szemmel lapozgassuk és tippeljünk: vajon mi lehet az?

Szórjunk sok apróságot (dobókocka, kindertojás-figura, radír, csipesz, dugó, pingponglabda) egy zsákba. Keressünk néhány hasonló alakút is. Jegyezzük fel, mik vannak benne, és kérjük meg a gyereket, vegye elő a zsákból, amit mondunk. Mennyi idő alatt találja meg?

Játéküzletben kapható a Vak boci társasjáték. A kis kartonfigurákról bekötött szemmel, csupán tapintás alapján kell megállapítani, mi az. Nem is könnyű: a nyuszi füle olyan, mint a teáskanna csőre vagy a cica farka. Jót nevetünk, amikor teherautónak véljük a babakocsit. Hát kereke van mindkettőnek!

Ezek is érdekelhetnek:
 • Szaglás, ízlés, tapintás
 • Játszani is engedd!
 • Játsszunk okosan a babával!

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Legkeresettebb címkék